van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Voorbeschouwing Peugeot België-Luxemburg

Vorige week konden we vernemen dat het 208 T16-programma van Peugeot België-Luxemburg tot eind dit seizoen doorgaat. Dit weekend komen Kris Princen en Peter Kaspers in actie op de chronoritten van de Omloop van Vlaanderen, met de vaste wil om hun Leeuw helemaal vooraan te laten finishen.
  • Powercars
De zomerpauze zit er op. Voor de Belgische rallyrijders moet de eerste opdracht van de tweede seizoenshelft in en rond Roeselare worden afgewerkt, tijdens de Omloop van Vlaanderen. Goed nieuws: ook de Peugeot 208 T16 waarmee Kris Princen zich in het eerste deel van de Rally van Ieper liet opmerken zal van de partij zijn. Met aan het stuur een in een uitmuntende vorm stekende en hypergemotiveerde Kris Princen.

“Schitterend”, lacht Kris. “De Omloop van Vlaanderen is de eerste van drie wedstrijden die tot het eind van het seizoen op het programma staan. Zo dragen we toch bij tot de spankracht van de Belgische titelstrijd. Ik ben heel blij dat ik het avontuur met Peugeot België-Luxemburg en het team van DG Sport verder kan zetten, vooral ook omdat onze laatste wedstrijd samen – de Rally van Ieper in juni – een wat bittere nasmaak had nagelaten. In Ieper moest ik bij de start van de tweede dag immers om medische redenen de handdoek gooien. Het heeft me trouwens bijna twee weken gekost vooraleer ik helemaal hersteld was van de uitdroging waarvan ik in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer werd. Het was een heel frustrerende situatie. Op dat ogenblik was ik immers de beste Belg, met een handvol seconden voorsprong op de latere winnaar. Niemand kan stellen wat er die tweede dag zou gebeurd zijn, maar onze wagen bleek op dat ogenblik heel performant.”

Over goede chrono’s gesproken. Kunnen die snelle tijden van Ieper volgende vrijdag en zaterdag herhaald worden?

“Ik heb er geen idee van, maar ik hoop van wel”, glimlacht Kris. “Er zijn wel meer verschillen tussen de twee wedstrijden dan men zou denken. Ik omschrijf de Omloop van Vlaanderen altijd als een parcours dat lijkt op dat van Ieper, maar met het asfalt van de TAC Rally in Tielt. Kortom, het is even snel en smal als in de Westhoek, maar de wegen liggen er heel wat gladder bij. In Roeselare moet je niet proberen een remzone te missen, want dan beland je in de gracht en is het over. Dit weekend zullen we dus heel dicht bij of op de limiet moeten rijden. Zeker mocht het beginnen regenen.”

Het zal Kris Princen en Peter Kaspers echter niet verhinderen om hun deel van het spektakel te verzorgen.

“Hoewel we van de Omloop, de East Belgian Rally en de Condroz zullen gebruik maken om de ontwikkeling van de Peugeot 208 verder te zetten, is het niet de bedoeling dat die wedstrijden in een testsessie worden omgevormd. We willen echt wel strijden om de overwinning.”

De Omloop van Vlaanderen begint op vrijdag om 18 uur. Er staan drie chronoritten (25,71 km) op het programma. De eerste rijders worden rond 21u55 in het assistentiepark verwacht. Op zaterdag wordt de start om 8u25 gegeven. Er zijn vijftien klassementsproeven voorzien, goed voor 161,58 km tegen de klok. De finish is gepland om 21u15.

Peugeot België-Luxemburg Press

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 4 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons