van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Voorbeschouwing Renties Racing

Twee maanden na hun sterk optreden in de Kenotek Ypres Rally zijn Didier Duquesne en Filip Cuvelier klaar voor de tweede grote afspraak van het seizoen: de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Met een 8ste plaats op de proeven in Ieper, toonde Didier het potentieel van de Fiesta R5 in de kleuren van Renties. In zijn tweede thuisrally wil de piloot uit Aalbeke dichter aansluiten bij de tenoren in de categorie.
"We hebben een heel goede testsessie afgewerkt, waarbij Door Geusens de afstellingen verder heeft verfijnd en aangepast aan mijn rijstijl. In Ieper hadden we veel last van bandenslijtage en had ik moeite om me aan te passen aan de remmen, maar met een paar aanpassingen heb ik er nu het volste vertrouwen in. Met een R5 is het beter om iets minder agressief te rijden. Ik zal me concentreren op de efficiëntie en het rijden van zuivere lijnen. Nadat we in Ieper met Pirelli's reden, wil ik het in Roeselare proberen met Michelins."

Didier maakt wel een klein voorbehoud voor het weer. "We hebben een prima set-up gevonden voor droog weer, maar als het dit weekend regent of als het parcours er glad bij ligt, dan zal ik wel wat meer marge moeten inbouwen, want ik heb nog geen meter met de Fiesta R5 en met de nieuwe banden in de regen gereden."

De klassieker in Roeselare is een van de lievelingswedstrijden van Didier. "Ik heb de Omloop de voorbije drie jaar niet meer gereden, maar het is wel de nationale rally waarin ik de mooiste resultaten behaalde. In 2010 werd ik vijfde algemeen en in 2009 zesde. De proeven van Houthulst en Koolskamp heb ik nog niet gereden, maar dat mag geen excuus zijn. De proeven liggen me, behalve de Zoning. Omdat ik deze keer vlak achter Vincent Verschueren zal starten op de Zoning, wordt het interessant om de R5's met elkaar te vergelijken en kan ik misschien ook wat stelen met de ogen over de te volgen lijnen...," lacht Didier.

In elk geval wil de piloot van het Renties Racing Team dicht bij het podium finishen in Roeselare...

"Ik ga me niet meten met Freddy Loix en Kris Princen. In Ieper zaten we in de buurt van de tijden van Vincent Verschueren op sommige proeven, maar ik mis nog de regelmaat om dat een ganse rally vol te houden. Als we deze keer wel dat tempo aan kunnen houden, dan moeten we dichter bij Vincent blijven en komt het podium misschien wel in zicht..."

Het is duideiljk. Didier Duquesne en Filip Cuvelier zijn heel gemotiveerd om in de Omloop van Vlaanderen de kleuren van Renties te laten schitteren.  

Renties Racing Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 3 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons