van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Nabeschouwing van Patrick Snijers

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven. Problemen met de ophanging lagen aan de basis. Een herstart zat er zaterdagochtend niet in omwille van de niet beschikbaarheid van de juiste wisselstukken.
Patrick Snijers en Grégoire Munster hadden echt uitgekeken naar de start van de 60e Omloop van Vlaanderen. Snijers omdat hij bijzonder veel goesting had om zijn MAES Porsche opnieuw de sporen te geven, Munster omdat hij klaar was om Snijers over de West-Vlaamse wegen te gidsen. Helaas was hun samenwerking een kort leven beschoren.
 
“We begonnen eerder op een rustige manier, zonder forceren aan de wedstrijd en reden in de eerste rit de 11e tijd en waren beste GT” zegt Patrick Snijers. “In de tweede rit vertrokken we iets feller. Met slicks op de regen was het niet makkelijk maar alles verliep vlot tot op een kilometer of drie van de finish er een probleem opdook. Eerst dacht ik dat we lek waren gereden maar dat bleek niet zo te zijn. In de assistentiezone werd duidelijk dat er iets was afgebroken aan de ophanging. Er is een balk die onder de motor doorgaat, een centrale steun zeg maar waar de motor gedeeltelijk op rust maar die vooral dienst doet als aanhechtingspunt voor de armen die naar de wielen gaan om die op de juiste plaats te houden. Eén van die ophangingspunten is gewoon afgebroken.”
 
“Het is heel vreemd want onderweg hebben we niets geraakt.  Dat bleek ook uit analyse van de onboardbeelden” zegt Patrick Snijers. “We hebben enkel een ‘klopje’ gehoord, dat is alles. In de weg was er een klein putje, iets wat je tijdens een wedstrijden duizenden keren meemaakt. Het team heeft geprobeerd om de Porsche te herstellen maar het stuk bleek niet beschikbaar. Het is dan ook een onderdeel dat eigenlijk niet stuk gaat. Tot gisteren dus. Het is jammer voor de fans, voor mijn sponsor Yves Maes, voor mezelf maar ook voor Grégoire Munster. Hij had zich prima voorbereid op zijn taak als corijder. Hij gaf de nota’s op een duidelijke, rustige manier aan. Spijtig dat hij zijn werk niet heeft kunnen afmaken. De professionaliteit die hij aan de dag legde om de nota’s op punt te stellen was prima.”
 
De volgende wedstrijd van het Jobfixers BRC is de East Belgian Rally eind deze maand. De zwart-gele MAES Porsche zal er aan de start staan.

Persbericht Patrick SnijersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 8 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons