van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Voorbeschouwing van Patrick Snijers

Patrick Snijers neemt vrijdag en zaterdag deel aan de Omloop van Vlaanderen, de zevende van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK Rally. Snijers ruilt zijn VW Polo R5 in voor zijn vertrouwde geel-zwarte MAES Porsche 997 GT3 uit de ateliers van BMA. Behalve een andere wagen neemt er dit weekend ook een andere corijder plaats in de Porsche. Omwille van professionele redenen kan Davy Thierie, de vaste corijder van Patrick Snijers, niet deelnemen aan de Omloop van Vlaanderen. Zijn plaats wordt ingenomen door Grégoire Munster, titelverdediger en huidig leider in het BRC.
  • Belgian Truck GP
Begin dit jaar begonnen Patrick Snijers en Davy Thierie, in samenspraak met hoofdpartner Yves Maes, aan een nieuw uitdaging. Na het behalen van de titel in GT3 koos de ervaren Snijers voor de nieuwste rallywagen van dat moment, een VW Polo R5. “Onze trouwe sponsor MAES Containers wou ons de kans geven om met een topwagen mee te strijden voor de eindzege” zegt Patrick Snijers. “Davy en ikzelf zijn Yves Maes daar nog steeds dankbaar voor. De VW Polo R5 is een fantastische wagen, met heel veel potentieel. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat je er heel veel moet mee rijden om die wagen volledig onder de knie te krijgen. Het is dan ook absoluut niet verkeerd om achteraf te durven concluderen dat het project niet gebracht heeft wat we ervan verwacht hadden en dat we daarom teruggrijpen naar de vertrouwde Porsche.”
 
Vanaf dit weekend dus geen vierwiel aangedreven wagen meer maar de achterwiel aangedreven Porsche waarmee Patrick Snijers in zijn gekende stijl door de bochten kan driften. “Enkele weken geleden ben ik met de Porsche gestart in de rally van Staden. Een probleem met de versnellingsbak zorgde ervoor dat we de wagen vroegtijdig aan de kant moesten zetten. Vandaag wordt er een nieuwe versnellingsbak gemonteerd. De shakedown moeten we aan ons voorbij laten gaan maar vrijdag zijn we op de afspraak. Vorig jaar eindigde ik als vijfde na vier Skoda’s. Dit jaar staan er opnieuw een hele rist R5 wagens aan de start maar dit snelle parcours is op maat van de Porsche. De zege in de GT is het doel. Daarnaast mik ik op de top 10, uiteraard zo hoog als mogelijk” knipoogt Patrick Snijers.
 
Wegens een samenloop van omstandigheden moet Davy Thierie verstek laten gaan voor de Omloop van Vlaanderen. “Het is heel jammer maar voor dit weekend moet ik passen. Soms zijn er van die momenten dat dingen niet verenigbaar zijn. Last minute is een onverwacht kalenderprobleem opgedoken. Het is zo. Ik ben er zeker van dat Grégoire Munster het erg goed zal doen. Hij is zeer gemotiveerd en leergierig. Ik vind het prima dat hij van alle facetten van het rally rijden wil proeven.” 

Persbericht Patrick Snijers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 5 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons