van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Sterke affiche met de snelste Youngtimers

HBRC
HBRC
De Historic-deelnemers nemen in de ConXioN Omloop van Vlaanderen bijna 40% van het startveld in de nationale wedstrijd voor hun rekening. De Britten zijn immers weer talrijk op post, vooral om de 60ste verjaardag van de legendarische Mini te vieren, samen met de 60ste verjaardag van de oudste rally van het Belgisch rallykampioenschap. Vooraan belooft het een erg boeiende strijd te worden op verschillende niveaus.
In het Historic BRC komt Arthur Kerkhove als kersvers Belgisch kampioen in de klasse PTN niet aan de start. Na een erg knappe eerste seizoenshelft waarin de jonge piloot uit Ronse als enige in elke wedstrijd punten scoorde met zijn Ford Escort, heeft hij al zes resultaten op zijn naam. Arthur Kerkhove kan de druk bij zijn achtervolgers leggen die de achterstand eerst nog goed moeten maken. 

Voor de overwinning wordt een strijd tussen de Youngtimers verwacht. De West-Vlaamse klassieker kan zelfs rekenen op een topaffiche, want alle tenoren zijn van de partij. Zo komt Paul Lietaer aan de start met de Opel Manta 400 waarmee hij vorig jaar kampioen werd. De snor heeft nog wat goed te maken in Roeselare, waar hij vorig jaar zijn Manta zwaar toetakelde bij een ongelukkige crash op de Zoning. 

Concurrentie komt er van de snelle Bjorn Syx, die in juni de snelste was in Ieper. Syx krijgt weerwerk van Guino Kenis en Danny Kerckhof, nog twee snelle BMW M3-rijders. De BMW-tenoren moeten vooral uitkijken voor de Ford Sierra's Cosworth van Stefaan Stouf, Dirk Deveux, de dichtste achtervolger van Kerkhove in het kampioenschap, en de iets minder geëvolueerde versie van Frank Baert. 

En dan zijn er nog de Porsches van voormalig Historia-Kampioen Glenn Janssens en vooral Hans-Walter Schewe, de leider in de TER Historic, waarin ook Syx en Kerckhof zullen aantreden. 

Naast de snelle Opel-rijders Jens Maes, Stephen Vankemmel en Danny Vancoillie, is het verder uitkijken naar de tijden van de Engelse deelnemers en naar de passages van de legendarische en charmante Mini's van de Mini Sport Cup, die met 17 wagens aan de start zullen staan.
 
Ook de zevende manche van het Historic BRC kan rekenen op een erg sterk, gevarieerd en internationaal startveld. 

Persbericht Historic Belgian Rally ChampionshipDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Rally Championship op dinsdag 3 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons