van der Horst

Omloop Vlaanderen: De wedstrijd wordt compacter, volledig nieuwe proef op vrijdag

Een shakedown, een compacte wedstrijdavond op vrijdag en een volledige wedstrijddag op zaterdag. Voor heel wat teams en deelnemers maakt dit concept van de A&D Omloop van Vlaanderen een wedstrijd die op de kalender moet staan. Dit jaar gaat de beleving nog intenser zijn. De shakedown verhuist immers van woensdag naar donderdag. Hierdoor wordt de wedstrijd compacter wat ongetwijfeld gewaardeerd zal worden door de teams.
Donderdag 31/8 gaat de 63ste Omloop van Vlaanderen officieel van start. ’s Morgens kan men reeds het roadbook afhalen en heel de dag kan er verkend worden. Op uitnodiging kan er getest worden van 13u tot 17u, de shakedown zelf vindt plaats van 18u tot 22u. Uiteraard blijft het gezellige Slyps het kloppend hart van onze shakedown.

Op vrijdag kan er ook verkend worden van 8u30 tot 15:00. Tijdens deze periode kan het team ook de administratieve en technische controle afwerken. Op vrijdagavond staan 5 proeven op het programma. Zoals eerder aangegeven zal het parkoers heel wat wijzigingen ondergaan. Zo kunnen we nu al verklappen dat er op vrijdag een volledig nieuwe proef, KP Zwevezele, op het programma staat. Deze nieuwe proef wordt 2x verreden waarbij 1x in het donker.

Het zwaartepunt van de A&D Omloop van Vlaanderen ligt op zaterdag met nog eens 15 proeven op het programma. Meer info over de proeven en de timing volgt later. 

Clio Trophy Nederland bevestigt internationaal karakter

De 63ste A&D Omloop van Vlaanderen verwelkomt dit jaar de Clio Rally Trophy Nederland. Met de komst van deze competitie naar Roeselare wordt wederom het internationaal karakter van onze wedstrijd benadrukt. Het is met steun van onze gold partner Transport De Duytsche dat de samenwerking tot stand kwam.

 “Er is heel wat interesse voor de Clio Rally Trophy”, vertelt organisator Jim van den Heuvel. “We hebben reeds veel aanvragen gekregen. Ook heel wat rijders van vorig jaar willen doorgaan. Zoals het er nu voor staat verwachten we een 12-tal tot 15-tal rijders aan de start. Om de rijders van vorig jaar een extra uitdaging te geven zijn we op zoek gegaan naar buitenlandse wedstrijden. Wedstrijden die we zelf aantrekkelijk vinden. Vanuit de A&D Omloop van Vlaanderen kregen we ook meteen positieve reacties.”

Met de komst van de Nederlandse Clio’s krijgen de Belgische Clio rijders de kans om zich te meten met hun Nederlandse collega’s. Het bracht onze structurele partner Werkkledij Comtex Roeselare op het idee om een wedstrijd te lanceren met als prijs het volledige of gedeeltelijke inschrijvingsgeld. Geïnteresseerde rijders kunnen meer info opvragen bij Comtex Rallysport

Omloop van Vlaanderen



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 27 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons