van der Horst

Omloop: Zinderend slot levert Bédoret eerste zege op

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
In een zinderend slot heeft Sébastien Bédoret zijn eerste BK-zege geboekt in de Omloop van Vlaanderen, manche zeven van het kampioenschap. Kevin Demaerschalk en Vincent Verschueren mogen mee het podium op. Opgever Kris Princen houdt ruim de kop in het kampioenschap, door het wegvallen van Adrian Fernémont.
  • Belgian Truck GP
Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Dé man van de rally, Adrian Fernémont (Skoda Fabia), viel nog voor de start van de avondlus weg door een gebroken cardan. Fernémont was op weg naar de zege. Cynisch genoeg kwam dat het spektakel ten goede, want plots streden Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) en Kevin Demaerschalk (Ford Fiesta)  voor hun eerste BK-zege. De zege lag klaar voor Bédoret, tot Demaerschalk in de eerste helft van de openingslus zich recht zette. Niet toevallig weerom in wisselvallige omstandigheden. Zelfs Vincent Verschueren (Skoda Fabia) en Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia) lagen op twintig tellen plots op vinkeslag. Ook Kris Princen had daar ook tussen kunnen zitten maar een brandje noopte hem tot een opgave.

Bédoret nam echter snel alle twijfel weg door op de voorlaatste proef een snelste tijd te draaien, maar liefst acht tellen sneller dan Demaerschalk. Skoda België toont dus al vrij snel dat hun keuze voor Bédoret de juiste was, ook al blijft Fernémont de morele winnaar. Hij haalde het uiteindelijk met 12.1 seconden op Kevin Dermaerschalk die zich meer dan toonde, en eindelijk nog eens de RACB in zijn blootje zette. Demaerschalk was indertijd de enige en terechte keuze voor de RACB, maar die schotelden een te gewichtig programma voor. Verschueren kroop zich nog voorbij PJM Cracco op de Zoning, al had "kleine" Pieter-Jan Michiel het wel verdiend. Hij strandt op 3.7 seconden van het podium.

In gespreide orde eindigden de Skoda's van Ghislain de Mévius, Pieter Tsjoen, een sterke Niels Reynvoet, tussen stek vijf en zeven, met Bob De Jong erachter, in zijn Hyundai.

Achteraan weinig nieuws. Gilles Pyck wint de Juniors maar het telraam legt het voordeel bij Grégoire Munster in de strijd om de titel. Gunther Monnens wint de M-Cup, Romain Delhez bij de GT-wagens en Bjorn Syx bij de historics. 

In het criterium kon zelfs een lekke band een ontketende Jelle Segers niet tegenhouden.

Foto: RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons