van der Horst

Ontdek de voordelen van een laadpas

Tankpistool
Tankpistool
Elektrisch rijden wint steeds meer terrein. Dat komt natuurlijk omdat we duurzamer willen autorijden, maar ook omdat er steeds meer automerken hun aanbod van elektrische auto's uitbreiden. Daarnaast kunt u ook steeds verder komen met een elektrische auto en wordt het bijvoorbeeld ook steeds aantrekkelijker om langere afstanden naar uw vakantiebestemming te rijden. Wilt u goed voorbereid op reis gaan dan is een goed idee om eens na te denken over een laadpas. Hiermee profiteert u van verschillende voordelen.
  • Dreamdrive

Een laadpas voor heel Europa

Met een laadpas kunt u niet alleen bij alle oplaadpunten in België terecht. Ook in de andere Europese landen zijn al meer dan tweehonderdduizend laadpunten beschikbaar. En dat maakt het plannen van uw vakantie een stuk eenvoudiger. U heeft een meer ontspannen reis omdat de laadpunten op uw route liggen. Met de app berekent u vooraf uw reisroute zodat u precies weet waar en wanneer u een laadpunt onderweg tegen zult komen. Daarnaast kunt u ook zien wat het tarief per laadpaal is. Ook daar kunt u uw route dus op afstemmen. Eventueel combineert u de laadpas met andere opties zoals een tolvignet of om te tanken als u onverhoopt een vervangende auto moet regelen die op benzine rijdt.

Een laadpas voor particulier en zakelijk gebruik

Ook als u voor uw medewerkers een laadpas aanvraagt, profiteert u van verschillende voordelen. De laadpas kunt u koppelen met het laadpunt dat u op uw bedrijfsterrein hebt staan, maar ook met de laadpalen onderweg. Op deze manier gaat er geen informatie verloren als uw medeweker tijdens een werkbezoek onderweg bij een laadpaal stopt om op te laden. Bovendien krijgt u de afrekening voor het opladen bij deze laadpaal op de maandelijkse verzamelfactuur vermeld. U behoudt hiermee het kostenoverzicht.

Een goed inzicht in uw maandelijkse kosten

Vraagt u de laadpas als zelfstandige aan dan kunt u de belasting die van toepassing is op de factuur terugvragen. Dat geeft u dus op een eenvoudige manier fiscaal voordeel. De facturen worden in pfd formaat aangeleverd en kunnen direct in de boekhouding verwerkt worden. Dit voordeel geldt ook als u een wagenpark heeft. De registratie vindt per laadpas van de medewerker plaats. Hiermee kunt u ook registreren hoe vaak een medewerker naar een laadpunt rijdt en hoe lang de auto op moet laden. U kunt hierop sturen door uw medewerkers te adviseren via de app altijd de dichtstbijzijnde laadpaal te kiezen of u geeft aan dat zij gebruik moeten maken van een laadpunt met een bepaald tarief. Of deze manier kunt u de tijd van uw medewerkers zo efficiënt mogelijk benutten en kosten besparen.

Heeft een medeweker thuis een laadpunt dan kunnen deze kosten ook via de laadpas verrekend worden. Omslachtige declaraties behoren hiermee definitief tot het verleden. Alle kosten worden op de factuur vermeld, samen met de kilometerstand van dat moment. Dat geeft u een goed inzicht en hierdoor komt u ook niet voor verrassingen te staan. Een extra zekerheid hierbij is de bestedingslimiet per laadpas. Bereid u daarom vast voor op de toekomst van het elektrisch rijden en profiteer nu al van de vele voordelen van de laadpas.

Persbericht DB Online Marketing  - Foto: SkitterphotoDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 15 april 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons