van der Horst

Ontevreden Dusan Borkovic houdt seizoen voor bekeken

Dusan Borkovic - Proteam Racing Honda civic TC1
Dusan Borkovic - Proteam Racing Honda civic TC1
Het komt niet echt als een verrassing, het nieuws dat Dusan Borkovic dit seizoen een punt achter zijn WTCC-campagne zet. De boomlange Serviër ging de voorbije dagen niet zuinig om met kritiek aan het adres van zijn team. Borkovic vond dat zijn Proteam Honda Civic technisch niet het niveau van de overige Civic's in de serie haalde en dat de tijdrovende zoektocht naar een betere zitpositie tot dusver geen adequate oplossing kreeg. Hoewel een en ander pas vrijdag via een persbericht nader zal worden toegelicht, maakte de Serviër het nieuws vandaag reeds wereldkundig.
Proteam Racing, Borkovic' team van zijn kant stelde in een reactie dat de Honda Civic volstrekt voldoet aan de 2015-specificaties en dat de door Borkovic verguisde schokdempers identiek zijn aan deze waarmee Mehdi Bennani vorig jaar een wedstrijd wist te winnen. Ook elke wijziging aan de (slechte) zithouding van de rijder zou door de betrokkene zijn afgekeurd. Of het team tijdig een vervanger voor de volgende meeting op de Hungaroring vindt, dient afgewacht. Als je het ons vraagt de kroniek van een aangekondigde dood, reeds geschreven toen de 'ruil' als gevolg van Bennani's vertrek naar Citroën bekend raakte.

Foto's: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 22 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons