van der Horst

Ook British GT dit jaar niet naar Spa

British GT @ Spa
British GT @ Spa
Nadat SRO een herziene kalender voor het Franse GT kampioenschap had vrijgegeven, is er nu ook een aangepaste kalender voor het Britse GT kampioenschap bekendgemaakt. Die bestaat, indien er niets meer gewijzigd moet worden, uit negen races verspreid over zes manches; allen in Groot-Brittannië. Het circuit van Spa-Francorchamps dat al jaren een plaats had op de kalender van het British GT, staat dit jaar niet langer op de planning.
British GT Championship 2020
British GT Championship 2020
De op Belgische bodem voorziene manche van het Britse GT kampioenschap stond gepland tijdens de SRO Speed Week half juli op de omloop van Spa-Francorchamps. Wegens de coronacrisis werden echter alle sportieve evenementen in de maand juli verboden. Een nieuwe datum voor zowel het Franse als Britse GT kampioenschap werd er dus niet gevonden op de reeds overvolle eindejaarskalender van het Ardeense circuit.

"Naar ons gevoel is een seizoensstart in augustus in Groot-Brittannië de meest pragmatische oplossing in deze bijzonder ingewikkelde situatie", reageerde championship manager Lauren Granville. "Daarom hebben we de beslissing moeten nemen om dit jaar niet naar Spa af te zakken."

Herziene kalender British GT 2020:

  • 1-2 augustus: Oulton Park (2x 1 uur)
  • 15-16 augustus: Donington Park (1x 1 uur + 1x 2 uur)
  • 29-30 augustus: Brands hatch (1x 2 uur)
  • 19-20 september: Donington Park (1x 3 uur)
  • 3-4 oktober: Snetterton (2x 1 uur)
  • 7-8 november: Silverstone 500 (1x 3 uur)
 
Foto's: Niels Vaeck & British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op donderdag 14 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons