van der Horst

Ook Demoustier en Lukacs “Csucsu” Kornel in World RX

Bérénice Demoustier - Team WRT Audi A1
Bérénice Demoustier - Team WRT Audi A1
Het nieuws binnen het internationaal rallycross wereldje blijft maar binnen stromen. Op een moment dat we dachten dat quasi alle piloten en teams reeds de revue passeerden voor het wereldkampioenschap, maar opnieuw komen enkele verrassende namen boven drijven. Met Gregoire Demoustier en Lukacs “Csucsu” Kornel zijn we weer twee namen en een team rijker.
Grégoire Demoustier
Grégoire Demoustier
In een van onze vorige teksten schreven we dat door de verkoop van twee Peugeot's 208 van Hansen richting het DA Racing van Dubourg ook Davy Jeanney zich zodoende zou verzekeren van een plaatsje binnen het WK. Een logisch verhaal, want de Fransman reed vorig seizoen met een wagen van Hansen en mistte door budgettaire reden enkele wedstrijden. Door de verkoop van twee wagens richting DA Racing en het feit dat Hansen zijn team reeds bekend maakte, maakten we de link tussen Dubourg en Jeanney.

Davy Jeanney - Peugeot 208
Davy Jeanney - Peugeot 208
Maar niet Jeanney, maar wel Demoustier zal naast tweevoudig Andros Trophée-kampioen, Jean-Baptiste Dubourg de tweede wagen bemannen gedurende een vijftal wedstrijden. Demoustier kennen we uit de FIA GT1 World Championship, de Blancpain Endurance Series en de WTCC waarin hij afgelopen seizoen binnen het team reed van Sébastien Loeb.


Jean-Baptoste Dubourg - Citroën C4
Jean-Baptoste Dubourg - Citroën C4
Hij was afgelopen winter ook actief met een Audi A1 van het Belgian Audi Club Team WRT. De Fransman zal aan de start komen van de wedstrijden in Barcelona, Portugal, België, Canada en Zuid Afrika. De 'oude' DS3 uit de ateliers van Debourg zal in het Europees kampioenschap worden bemand door broer Adréa Dubourg die naar alle waarschijnlijkheid met de wagen van Demoustier de andere WK-manches zal betwisten. Zoals geweten staan er binnen het World RX zware financiële straffen als een ingeschreven wagen tijdens een of andere meeting niet aan de start komt. 

Lukacs “Csucsu” Kornel
Lukacs “Csucsu” Kornel
Anderzijds is er het RX Team Hungary dat een Kia Rio Supercar aan de start brengt voor Lukacs “Csucsu” Kornel die vorig seizoen reeds onderweg was met een Ford Fiësta in het European RX en een finaleplaats verzilverde in Mettet.
Gigi Galli - Kia Rio MK3 Supercar
Gigi Galli - Kia Rio MK3 Supercar
Het nieuwe speeltje betreft de wagen waarmee spektakelman Gigi Galli vorig seizoen reeds tweemaal onderweg was in Letland en Duitsland. De Italiaan zal zeker de wedstrijden in Portugal en Barcelona missen, maar hoopt nadien het peloton te vervoegen met een nagelnieuwe Kia Rio Supercar die hij zelf in eigen beheer zal opbouwen.


Foto's: Johnny Loix - Belgian Audi Club - Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 2 maart 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons