van der Horst

Ook Formule Renault 1.6 NEC Junior dit weekend van start in Zandvoort

Formule Renault 1600 NEC Junior
Formule Renault 1600 NEC Junior
Zes teams en 14 rijders zullen deelnemen aan de eerste meeting van de Renault 1.6 NEC Junior. De jonge talenten uit heel Europa zullen onderling uitmaken wie de beste FR1.6 NEC Junior rijder is en ze trekken daarvoor naar Circuit Park Zandvoort tijdens het komende Paasweekend.
Het weekend start al op vrijdag 18 april met twee testsessies van 30 minuten ieder. Alle rijders zullen deze vrije trainingen aangrijpen om het circuit te leren kennen, alsmede de inhaalplekken te ontdekken en de valstrikken van de duinentrack te vermijden. Ondertussen werken de teams hard om de best mogelijke set-up voor de wagen te verkrijgen.

Op zaterdag stijgt de spanning, want om 10u00 is er de eerste kwalificatiesessie van het seizoen, met 20 minuten intense strijd om de polepositie van de beide races. De startgrid van race 1 zal opgesteld worden met de snelste tijden van iedere rijder, de startgrid van race 2 met de op één na snelste tijd van alle deelnemers.

Zondag is er geen actie, maar maandag barst het spektakel dan in alle hevigheid los. Om 11u30 is er de eerste wedstrijd, gedurende 20 minuten, terwijl de tweede race de dag afsluit, met een start om 16u50 en wederom is de lengte van het gevecht 20 minuten.
Live timing op www.raceresults.nu (de officiële resultaten volgen uiteraard later) en beelden vindt u op www.formularenault.tv.

Volg de FR1.6 NEC Junior ook op FaceBook: https://www.facebook.com/Fr16NECJunior
Or twitter: @FRCUPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 16 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons