van der Horst

Ook GT & Prototype Challenge in voorprogramma DTM

Start GT&Prototype Challenge Spa 400
Start GT&Prototype Challenge Spa 400
Lange tijd was er onduidelijkheid over de kalender van de GT & Prototype Challenge, maar nu ligt die eindelijk vast. Er worden dit jaar vijf manches betwist waarvan niet minder dan drie in ons land, twee op het circuit van Spa-Francorchamps en één op Circuit Zolder. Nieuw is dat de GT & Prototype Challenge naast de Supercar Challenge zal aantreden tijdens het DTM weekend te Zandvoort midden juli.
Blueberry Racing - Mosler MT900R
Blueberry Racing - Mosler MT900R
De eerste twee races van de GT & Prototype Challenge vonden in april plaats te Spa-Francorchamps. De volgende uitstap staat gepland einde juni te Circuit Zolder en twee weken later staat de omloop van Zandvoort op de kalender. Op her duinencircuit wordt er gereden in het kader van het populaire DTM weekend waar ook de Supercar Challenge in actie komt. Eind september wordt er voor de tweede maal dit jaar geracet op Spa-Francorchamps. Het seizoen wordt afgesloten met de finaleraces te Assen. Op de omloop van Spa-Francorchamps rijden de deelnemers aan de GT & Prototype Challenge tesamen met deze van de Supercar Challenge, bij alle andere meetings rijden beide series hun races afzonderlijk.

Definitieve kalender 2018 GT & Prototype Challenge


13-15 april: Spa-Francorchamps  (Spa 400)
29-30 juni, 1 juli: Zolder (Superprix Zolder)
13-15 juli: Zandvoort (DTM)
28-30 september: Spa-Francorchamps  (Racing Festival)
19-21 oktober: Assen (Finaleraces)

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 11 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons