van der Horst

Ook Hyundai Motorsport tekent present voor TCR World Tour

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport
Na Lynk & Co en Audi Sport (met Comtoyou Racing) tekent een dag voor het afsluiten van de inschrijvingen nu ook Hyundai Motorsport Customer Racing present voor de TCR World Tour. Het merk dat de afgelopen vijf jaar het meest succesrijk was in FIA WTCR zet twee Hyundai Elantra N TCR in.
  • St. Paul
Gabriele Tarquini - Hyundai i30 N TCR
Gabriele Tarquini - Hyundai i30 N TCR
Met de Hyundai i30 N TCR – de eerste wagen waarmee Hyundai Motorsport op circuit uitpakte -  won het Koreaanse merk de rijderstitel met Gabriele Tarquini (2018) en Norbert Michelisz (2019), terwijl Mikel Azcona zich anno 2022 met de Elantra N TCR tot kampioen kroonde. Voorts behaalde het merk met M Racing-YMR en BRC ook twee titels in het teamklassement.

Aan dit  succesvolle aantreden in TCR wil Hyundai Motorsport Customer Racing thans een vervolg breien in de nieuwbakken TCR World Tour. Wie de beide wagens zal bemannen wordt pas later bekend gemaakt.

 Voor nieuwe teambaas Cyril Abiteboul (45) zijn de afdeling Customer Racing en het TCR-programma  belangrijk voor Hyundai Motorsport nu de TCR World Tour een nieuwe uitdaging vormt. "We omarmen dit nieuwe tijdperk met de ervaring en expertise die we hebben opgedaan door ons jarenlang succes in de WTCR – FIA World Touring Car Cup en met het vertrouwen dat we het seizoen even sterk kunnen starten als voorheen" klinkt het.
 
Ook Andrea Cisotti, Customer Racing Manager van Hyundai Motorsport, kijkt er naar uit om de succesreeks dit seizoen verder te zetten. "De TCR World Tour belooft dezelfde spannende close racing te leveren als zijn voorganger, de FIA WTCR Cup. De meetings die tot dusver zijn bevestigd en enkele van de beste racecircuits aandoen, verheffen de serie tot op  wereldniveau. Een nieuwe uitdaging voor onze klanten, maar één waarbij we hen volledig zullen ondersteunen.”

Met de komst van Hyundai staat teller van de TCR-koninginneserie die maximaal 16 wagens toelaat, thans op tien: vier Lynk & Co O3, evenveel  Audi RS 3 LMS TCR en twee Hyundai Elantra N TCR. Verwacht wordt dat ook JAS Motorsport  de nieuwe Honda Civic Type R TCR op de TCR World Tour-grid neerpoot, mogelijk opnieuw in samenwerking .
met ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. 

De TCR World Tour gaat op 28-30 april 28-30 van start in het Portugese Portimão.

Foto's: Hyundai Motorsport GmbH & Hans van Onsem
  Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op maandag 27 februari 2023.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons