van der Horst

Ook in 2020 internationale topmeetings op Circuit Zolder

Start 24 Hours of Zolder 2019
Start 24 Hours of Zolder 2019
Het seizoen 2019 zit er nog niet helemaal op, maar bij Circuit Zolder is men nu al zeker dat er ook volgend seizoen heel wat internationaal racespektakel op de Limburgse omloop zal te bewonderen zijn. De kalender voor 2020 ligt nog niet helemaal vast, maar enkele topmeetings mag u nu al in uw agenda schrijven.
Begin 2019 mochten we van de grote terugkeer van de DTM naar Circuit Zolder genieten, en ook in 2020 zal van het indrukwekkende spektakel kunnen worden genoten. Meer nog: de meeting op Circuit Zolder (van 24 tot 26 april 2020) wordt de seizoensopener voor het populairste toerwagenkampioenschap ter wereld! Tickets zijn nu al beschikbaar in voorverkoop, dus waar wacht u nog op?
 
De 24 Hours of Zolder kon de afgelopen jaren van steeds meer belangstelling genieten, en ook in 2020 wordt het evenement het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship. Prototypes, GT's en toerwagens zullen op 8 en 9 augustus 2020 uitmaken wie zich in de beproevende etmaalrace de beste mag noemen.
 
Over lastige wedstrijden gesproken: dat is ook wat de zwaargewichten van de FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix op 12 en 13 september 2020 op Circuit Zolder voorgeschoteld krijgen. De Belgische manche van het Europese truckkampioenschap is al decennia lang een vaste waarde op de internationale autosportkalender, en daar heeft de populariteit van het evenement heel wat mee te maken.
 
Start Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Circuit Zolder
Start Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Circuit Zolder
Ook begin oktober wordt er opnieuw veel volk op Circuit Zolder verwacht, want dan komen de dikke V8's van de NASCAR Whelen Euro Series opnieuw langs. De afgelopen seizoenen was er steevast een landgenoot voorin te vinden in het Europese luik van het Amerikaanse stockcar-kampioenschap – en vaak zelfs meer dan één – en de kans is heel groot dat dat ook in 2020 het geval zal zijn. Kom onze Belgische rijders in het Europese NASCAR-kampioenschap dan ook uit volle borst aanmoedigen, op 3 en 4 oktober 2020!
 
Naast deze vier topmeetings valt er volgend jaar uiteraard nog heel wat te beleven op Circuit Zolder. De volledige kalender voor 2020 komt er eerstdaags aan, en daarop valt misschien wel nog een aangename verrassing te noteren... Binnenkort meer daarover!

Circuit ZolderSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 30 oktober 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons