van der Horst

Ook Inter Europol Competition kijkt richting IMSA

Inter Europol Competition - Oreca 07 Gibson
Inter Europol Competition - Oreca 07 Gibson
Sinds de bekendmaking dat het FIA WEC vanaf volgend jaar de LMP2's gaat weren met uitzondering van Le Mans, zijn er veel teams op zoek naar alternatieven om hun LMP2 wagens in te zetten. European Le Mans Series en Asian Le Mans Series zijn de grote kandidaten, maar ook IMSA krijgt veel belangstelling. De Amerikaanse organisatie bevestigde dat LMP2's wel welkom blijven in het kampioenschap, waardoor Europese teams zich enorm aangetrokken voelen door de serie. Een volgende team op de lijst dat de overstap maakt is Inter Europol Competition.
  • Dreamdrive
Sascha Fassbender bevestigde aan Sportscar365 dat men overweegt om ook de Grote Plas over te steken om deel te nemen in IMSA. Dit is overigens niet de eerste maal voor het Poolse team dat men in IMSA aan de start verschijnt. In 2020 was men ook al van de partij voor Petit Le Mans en de Mobil 1 12 Hours of Sebring, maar sindsdien bleef het stil in IMSA. Met de wijzigingen op komst in het FIA WEC lijkt de optie voor een volledig kampioenschap over de plas nu haalbaar. Al is het nog af te wachten of men alleen de IMSA Michelin Endurance Cup of het volledig seizoen zal afwerken. Dat zal ook afhangen van de piloot uit de bronzen categorie die men kan vinden.

Met voorafgaande overweging ziet het er naar uit dat het Europees contingent in Noord-Amerika zal blijven groeien. Ondertussen zitten Algarve Pro Racing, TDS Racing en High Class Racing al minstens voor een seizoen in IMSA, volgend jaar komt United Autosports daar - opnieuw - bij en vermoedelijk dus ook Inter Europol Competition. Al liet Fassbender verstaan dat men zeker ook in de ELMS en AsLMS aan de start zal verschijnen. Aan Amerikaanse zijde hoeft men zich nog geen zorgen te maken wat aantal deelnemers betreft. Integendeel, er zal tevens een unicum zijn met Sean Creech Motorsports, die een Ligier JS P217 zal inzetten volgend seizoen. Een wagen die in deze tijd een zeldzaamheid geworden is.

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 17 juli 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons