van der Horst

Rally van Haspengouw: Voorbeschouwing Kris Princen

Het Belgisch rallykampioenschap start deze zaterdag in Landen. Bij de titelkandidaten vinden we Kris Princen, die aan de start verschijnt in de 208 T16 van het BRC-programma van Peugeot België-Luxemburg.
Al sinds enkele jaren geeft de Rally van Haspengouw het startschot voor het nieuwe Belgische rallyseizoen. In de ééndagswedstrijd – met vertrek en aankomst deze zaterdag in Landen – rekenen de fans dit jaar opnieuw op het spektakel van de grote animatoren van vorig jaar: Kris Princen en Peter Kaspers. “Ik kijk er echt naar uit om het seizoen te openen in mijn achtertuin”, glimlacht Kris. “Al sinds mijn kindertijd woon ik hier in een regio waar de rallysport echt leeft. Mijn huis staat op amper 10 km van een klassementsproef van deze Rally van Haspengouw, en het rallycentrum van de Condroz ligt hier ook op amper 25 km vandaan.”

Kers op de taart: Kris en Peter staan in deze wedstrijd ook voor het eerst aan de start in de Peugeot 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg.

“In de loop van de voorbije week heb ik mijn nieuwe auto uitgebreid kunnen testen”, legt de Peugeot-rijder uit. “De gewenning verliep heel vlot en ik kreeg al snel vertrouwen aan het stuur. Het moet gezegd dat ik Lionel Hansen, de ingenieur van DG Sport, al zowat vijftien jaar ken. Hij weet als geen ander wat ik verwacht van een rallyauto op vlak van wegligging en rijgedrag. We reden 164 kilometer testritten om precies te zijn, meteen al meer dan ik tijdens het volledige vorige seizoen kon testen. Voor mij valt meteen op hoe efficiënt het onderstel en de remmen van deze auto zijn, zelfs in de heel moeilijke en wisselende omstandigheden tijdens de tests. Maar ik besef ook dat ik niet meteen de volle 100% van de capaciteiten van de 208 T16 zal kunnen benutten. Ik stap uit een WRC-auto en moet me nog aanpassen aan het motorkarakter van de Peugeot. Maar hoe dan ook: ik heb er alle vertrouwen in om zaterdag meteen in een sterk ritme te kunnen komen.”

“Ook wij zijn heel blij dat we de 208 T16 dit weekend opnieuw aan het werk gaan zien op de wegen rond Landen”, vertelt van zijn kant Wim Doms, Directeur Communicatie van Peugeot België-Luxemburg. “Dat we met Kris en Peter voor dit programma in zee zijn gegaan is een logisch vervolg op onze vier voorbereidingsrally’s met de 208 T16 vorig jaar, en meteen ook het grootste van onze verschillende autosportprojecten. We hebben nu niet alleen de 208 Rally Trophy Belux en het FIA ERC Junior-programma met Gino Bux en Eric Borguet in de 208 R2, maar ook deze 208 T16 in de topklasse van het Belgisch kampioenschap.”

“Het zal heel interessant zijn om Peter en Kris in hun Peugeot 208 T16 aan het werk te zien in wat zo ongeveer hun eigen achtertuin is. Het niveau zal heel hoog liggen in deze jaargang 2015 van het kampioenschap, en dat is voor iedereen een uitstekende zaak. Succes zullen we moeten boeken door snel te zijn, maar zeker ook door heel het seizoen lang regelmatig te presteren. Afspraak zaterdagavond in Landen voor een eerste stand van zaken”, besluit Wim Doms.

Peugeot België-Luxemburg pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 27 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons