van der Horst

Ook Naomi Schiff en Stephane Kox nemen deel aan het Reiter Young Stars programma

Naomi Schiff
Naomi Schiff
Jamie Vandenbalck komt dit seizoen voor het tweede jaar op rij uit in het Reiter Young Stars programma, waarbij 16 jonge talenten de kans krijgen om hun race-ervaring aan te scherpen aan het stuur van een KTM X-Bow GT4 en dat in het kader van de European GT4 Northern Cup. Onze landgenoot zal er wel moeten strijden tegen twee snelle dames die hier ten lande geen onbekenden zijn, Naomi Schiff en Stephane Kox.
Stéphane Kox
Stéphane Kox
De Zuid-Afrikaanse Naomi Schiff werd in België geboren en racet al sinds haar elfde met karts. Ze stapte over naar de autosport en reed verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland onder het banier van LePlan GT Wines. Zo werd ze kampioen in de Clio Cup China Series, de laatste twee jaren werkt zij samen met Reiter Engineering de preparateur van de KTM X-Bow GT4. Schiff deelt dit weekend bij de start van de de European GT4 Northern Cup de KTM #44 met de Zwitserse Marylin Niederhauser.  Stephane Kox is de dochter van autopiloot Peter Kox en raakte hier bekend toen ze in 2015 de Belgische titel behaalde in de BMW M235i Cup samen met Maciej Dreszer. Zij deelt de KTM #84 met Arne Hofmeister.

Reiter Young Stars programma - KTM X-Bow GT4
Reiter Young Stars programma - KTM X-Bow GT4
Jamie Vandenbalck vinden we terug op de X-Bow #64 waar hij als ploeggenoot de Noor Mads Siljehaug krijgt. Andere bekende namen die deelnemen aan de Reiter Young Stars programma zijn ondermeer Jonathan Cecotto, zoon van motolegende Johnny Cecotto en Laura Kraihamer die vorig jaar nog de wagen deelde met Jamie Vandenbalck. Noteren we nog dat de wagens op technisch vlak worden bijgestaan door studenten uit verschillende universiteiten. Was vorig jaar nog de universiteit van Louvain-la-Neuve vertegenwoordigd dan tekent er dit seizoen geen Belgische universiteit nog present.

Foto's: Marnik Mouchaers & Reiter Engineering
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op vrijdag 31 maart 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons