van der Horst

Nordschleife-afspraak afgelast (update)

Geen champagnebad dit jaar op de Nordschleife
Geen champagnebad dit jaar op de Nordschleife
ADAC Nordrhein, de organisator van de 24Uurs-race op de Nürburgring meldde vandaag dat het raceweekend voorzien van 21 tot 23 mei wordt uitgesteld als gevolg van de Coronapandemie. Het uitstellen van de etmaalrace impliceert de afgelasting van de WTCR-wedstrijden die normaliter in het voorprogramma zouden worden verreden. De meeting verleggen naar eind september zoals meer dan waarschijnlijk met de 24U zelf gebeurt, is immers geen optie voor WTCR-organisator Eurosport Events aangezien de toerwagenkaravaan op dat ogenblik in Azië actief is.
De meeting op de Nordschleife zou na het schrappen van de races op de Hungaroring als seizoensopener fungeren maar die eer valt nu wellicht de Slovakia Ring te beurt, van 5 tot 7 juni.

Update: De afgeblazen Nordschleife-races zullen nu geïmplementeerd worden in de WTCR-meetings van Portugal (19-21/6) en Oostenrijk (24-26/7) die elk een kwalificatiesessie en een race meer zullen tellen. Net zoals dit reeds beslist werd voor de weggevallen wedstrijden op de Hungaroring die in Spanje zullen worden verreden. Mocht blijken dat ook de meeting op de Slovakia Ring (5-7/6) niet kan doorgaan, dan zullen ook die wedstrijden geherlokaliseerd worden.

Foto: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 17 maart 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons