van der Horst

Ook Porsche stelt nieuwe GT3-wapen voor (+ foto's)

De nieuwe Porsche 911 GT3 R
De nieuwe Porsche 911 GT3 R
Na grote rivaal Ferrari is het vandaag de beurt aan Porsche om zijn nieuwe GT3-bolide voor 2023 voor te stellen. De nieuwe 911 GT3 R is gebaseerd op de 992-generatie en zal met de uitdoving van de GTE-klasse de fakkel overnemen als het belangrijkste GT-product voor circuitcompetitie.
  • Powercars
Voornaamste nieuwigheid is de grotere motorinhoud, die gaat van 4 naar 4.2 liter (+5%). Dat moet de wagen meer 'reserve' geven bij de BoP-oefening, alsook hoopt men dat de tuning ervan de GT3 R meer op maat van de amateur maakt. Bovendien heeft Porsche het blok voorwaarts getild zodat er meer ruimte is voor een grotere diffuser onder de achtervleugel.

"Het doel was niet om de nieuwe 911 GT3 R nog sneller te maken, de Balance of Performance maakt dat voordeel namelijk al snel ongedaan. We willen vooral dat onze klanten de wagen snel kunnen besturen voor een langere tijd. De nadruk lag dan ook op bestuurbaarheid en betrouwbaarheid", aldus project manager Sebastian Golz. Ook de ophanging en aerodynamica werden grondig onder handen genomen, en de wielbasis werd met een kleine vijf centimer verlengd. De startprijs bedraagt €511.000 (+ btw) en de wagen zal later dit jaar al een eerste competitieoptreden maken, hoogstwaarschijnlijk in de NLS.
 
Foto's: Porsche
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op zaterdag 30 juli 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons