van der Horst

Ook RX2 en Touring Car van start in Mettet

Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
We schreven het reeds hier dat de RX-manche in Mettet mischien wel eens een van de mooiste en dichtst bevolkte van het seizoen kan worden. Naast het World RX en European RX voor Supercars staan ook de zeer competitieve RX2 en de Touring Cars te trappelen om hun seizoen op gang te schieten. Naast François Duval met een Audi S1 Supercar van Comtoyou en Gregoire Demoustier met een Peugeot 208 Supercar van Sebastien Loeb Racing in het World RX en Michaël De Keersmaecker met zijn Ford Fiesta in het European RX, hebben we ook in de andere categorieën enkele landgenoten die verrassend uit de hoek kunnen komen en zelfs tot de favorieten behoren.
  • Powercars

Cyril Raymond - RX2 Olbergs-MSE
Cyril Raymond - RX2 Olbergs-MSE
Op het moment van dit schrijven had de organisatie nog geen definitieve deelnemerslijsten voor de RX2 en de Touring Car, maar we willen u toch even meegeven dat de Belgische supporters zich niet zullen vervelen dankzij enkele potentiële podiumkandidaten. De Franse tweevoudige kampioen Cyril Raymond, die vorig seizoen op één na alle manches won, is er niet meer bij en gaat komend seizoen zijn geluk beproeven in de Euro RX met een Peugeot 208.


Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
Wie zijn opvolger wordt, is maar de vraag, maar wij duimen in ieder geval voor onze landgenoot Guillaume De Ridder. De Ridder, verrassend derde in het kampioenschap van 2017 en ‘rookie of the year’, heeft een geslaagd debuutseizoen in RX2 achter de rug. De Zelos-rijder bevindt zich dit jaar in een perfecte context, bij de regerende kampioen Olsbergs-MSE, en dat bovendien met titelambities.

“Ik maak deel uit van het beste team, ik heb een seizoen ervaring en ik ken de circuits en al hun geheimen dus een stuk beter. Ik beheers ondertussen de besturing van een RX2 en ben er met andere woorden klaar voor om de top te ambiëren. En het feit dat we het seizoen aftrappen in Mettet, in België, verdubbelt mijn motivatie.”

Steve Volders - Ford Fiësta turbo
Steve Volders - Ford Fiësta turbo
Filip Baelus - Start finale Mettet
Filip Baelus - Start finale Mettet
In Touring Car hadden we met Filip Baelus reeds een winnaar tijdens de eerste editie van de Rallycross RX in Mettet in 2014. Sindsdien bleef het stil, maar de Volvo-rijder komt ook dit jaar terug en zal trachten de Belgische eer hoog te houden. Hij zal dit doen samen met Steve Volders, die vorig seizoen mooi vierde algemeen werd in dit kampioenschap.


Ladbrokes SRX SsangYong Cup
Ladbrokes SRX SsangYong Cup
Uiteraard zal ook de populaire SRX Cup van de partij zijn in Mettet. Het wordt de tweede manche voor dit Belgische monotypekampioenschap dat uniek is in zijn genre en wordt georganiseerd door Zelos en SsangYong. Een tiental SsangYong Actyon Sports strijden op vrijdag tegen elkaar op het circuit van Mettet. Het peloton bestaat uit bevestigde namen, maar ook journalisten en ‘rookies’.

Foto's: Johnny Loix
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 25 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Belgium.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons