van der Horst

Ook Tourenwagen Revival tijdens Belgian Masters op Circuit Zolder

André Lotterer & Patrick Schreurs - Audi Coupé Groep 2
André Lotterer & Patrick Schreurs - Audi Coupé Groep 2
Naast de Blancpain Sprint Series, de finale van de BRCC en een schitterende weersvoorspelling heeft Circuit Zolder nog een knap initiatief in petto. Voor de nostalgische zielen komt er vanuit Duitsland een vloot ex topwagens die zeker hun plaats verdienen in de paddock.
Deze Duitse organisatie brengt voorlopig 12 wagens op de been die vier demo’s zullen afwerken gedurende het weekend en door publiek te bewonderen zijn in de paddock ter hoogte van de chicane.

Audi Coupé Kamei 2.0
Audi Coupé Kamei 2.0
Ex DTM en STW bolides met een bouwjaar tussen 1981 en 2000. De oudste in het gezelschap is de Audi 80 Coupé uit 1981 van Johan Aerts, een wagen die destijds werd opgebouwd door Nothelle en Henri Lotterer, de vader van André Loterer die samen met Johan Aerts en Patrick Schreurs met deze wagen reeds enkele wedstrijden reed in de Belgian Youngtimer Cup. De wagen werd in de jaren ’80 bestuurd door Patrick Schreurs en deze zal nu ook samen met huidige eigenaar en zaakvoerder van OrbiTech Race Car Rental, Johan Aerts, worden gemend gedurende de vier demo ritten.

Naast dit juweeltje in Belgische handen zien we ook nog Mercedes 190 Evo1 & Evo2 DTM, de Mercedes DTM C-Klasse ex Lohr uit 1994 en de Mercedes DTM CLK ex Fässler uit 2000. Ook BMW is goed vertegenwoordigd met ondermeer E30 M3 DTM uit 1988 en 1989. Verder nog de ex Cecotto STW BMW E36 uit 1995, nog aangevuld met de Rover Vitesse van Kurt Thiim uit 1986, de beruchte Opel Omega Evo 500 uit 1991, enz..

Naast de Blancpain Sprint Series de BRCC een zeer aangename aanvulling dus binnen dit superweekend. De afwezigen zullen dus eens temeer ongelijk krijgen.

Foto's: Martijn Wouters - Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op donderdag 16 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons