van der Horst

Ook Walkenhorst Motorsport maakt overstap naar Aston Martin

Walkenhorst - BMW M6 GT3 #34
Walkenhorst - BMW M6 GT3 #34
Volgend jaar zal Walkenhorst Motorsport opnieuw present tekenen in de Fanatec GT World Challenge Europe en de Nürburgring Endurance Series. Het team zal dat echter niet langer doen in samenwerking met BMW Motorsport en de overstap maken naar Aston Martin. Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat het Belgische Comtoyou Racing ook het Britse merk zal vertegenwoordigen in de GT3-racerij.
  • Dreamdrive
Walkenhorst Motorsport met Aston Martin
Walkenhorst Motorsport met Aston Martin
Walkenhorst is al sinds 2011 verbonden aan BMW en met de Duitse constructeur en de M6 GT3 won het de 24 Hours of Spa in 2018. Aan die samenwerking komt nu een eind, want Walkenhorst Motorsport zal vanaf 2024 Aston Martin vertegenwoordigen.

Het team zal drie wagens inzetten in de Fanatec GT World Challenge Europe en de Nürburgring Endurance Series. Ook bij de 24 Hours of Spa en bij de 24 Uur van de Nürburgring worden drie Vantage GT3’s ingezet. Walkenhorst Motorsport krijgt daarbij de steun van Aston Martin Racing en zal kunnen rekenen op officiële AMR-rijders voor één van de drie exemplaren van de vernieuwde bolide.

Een mogelijke deelname aan de ADAC GT Masters ligt nog ter studie. Met Comtoyou Racing is Walkenhorst Motorsport het tweede team dat Aston Martin officieel vertegenwoordigt in de GT World Endurance-serie.

Afbeeldingen: Racing International Photography & Walkenhorst Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op donderdag 23 november 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons