van der Horst

Oorlog Rusland-Ukraine heeft wellicht ook voor FIA WTCR implicaties

Sochi Autodrom
Sochi Autodrom
Nadat de FIA donderdagavond besliste dat de Russische Grand Prix als gevolg van de spanningen tussen Rusland en Ukraine niet kan plaatsvinden, lijkt het logisch dat ook de FIA WTCR-kalender zal worden aangepast. Normaliter wordt op 6 en 7 augustus eerstkomend op het Sochi International Street Circuit de zevende WTCR-meeting verreden, zeven weken voor de komst van het F1-circus.
BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse
BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse
Ook voor het Italiaanse BRC Racing Team dat dit seizoen voor Hyundai Motorsport Customer Racing twee Hyundai Elantra N runt voor Norbert Michelisz en Mikel Azcona, kan de oorlog mogelijk gevolgen hebben. Lukoil, de belangrijkste Russische oliemaatschappij na Gazprom, is reeds geruime tijd als sponsor aanwezig in zowel WTCR als WTCC. Het logo prijkt sinds 2019 prominent op de wagens van het BRC Hyundai N Lukoil Team en er mag van uitgegaan worden dat dit voor 2022 niet anders is.
Hyundai Motorsport meldde ons vandaag dat de volledige naam van het WTCR Hyundai Motorsport-klantenteam dichter bij de start van het seizoen zal worden bevestigd.

Foto's: FIA WTCR

 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 25 februari 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons