van der Horst

Oostenrijk: De eerste van Alexander Hvaal – Nitiss en Tohill reeds zeker van de titel

Davy Jeanney - Citroën C4 SuperCar
Davy Jeanney - Citroën C4 SuperCar
De Noorse Citroën rijder bij Hansen Motorsport, Alexander Hvaal heeft zijn eerste grote zege binnen bij de SuperCars. Hij kon in de finale de leiding over nemen van de Brit Doran die zijn Citroën in de fik zag gaan. Na talloze ereplaatsen ging Hvaal ook nu opnieuw richting een zoveelste ereplaats, tot de leiding hem in de schoot werd geworpen.
Brandende citroën DS3 van Liam Doran
Brandende citroën DS3 van Liam Doran
Op de eerste rij stonden de Citroëns DS3 van Liam Doran en Petter Solberg. Maar de Noorse sterrijder bleef in de startblokken steken waardoor Hvaal als tweede kon aansluiten achter Liam Doran. ERX-leider Timerzyanov werd tweede en doet een goede zaak in het kampioenschap gezien zijn voornaamste belager Timmy Hansen bleef steken in de B-finale.


Liam Doran
Liam Doran
De Fransman Jeanney werd derde en dat was een klein wonder. De Franse Citroën rijder werd pas vierde in de halve finale, maar mocht toch aansluiten achteraan de finale omdat Tord Linnerud werd uitgesloten wegens onsportief gedrag.


Podium SuperCars Oostenrijk
Podium SuperCars Oostenrijk
De derde plaats van Jeanney brengt hem op een voorlopige tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap waarin de Rus Timerzyanov nog steeds leidt. De enige niet-Citroên rijder in de finale, de Zweeds Walfridson parkeerde zijn Renault op de vierde plaats. Opmerkelijk is wel dat Andreas Bakkerud puntenloos huiswaarts moest na zijn reeds uitstekende resultaten. Ook onze landgenoot Jos Jansen had zijn weekend niet en kon net als Bakkerud en Höller niet doorstoten naar de halve finales.Nitiss - renault Clio Super1600
Nitiss - renault Clio Super1600
In Super1600 zet Nitiss het feest verder en is quasi onklopbaar. Met drie snelste chrono’s verzekerde hij zich van een pole in de halve finales. Alleen Linnemann kon eenmaal een snellere chrono afdrukken dan Nitiss. Beiden wonnen hun halve finales en ook in de finale werden ze één en twee terwijl de Rus Rakhmatullin het pdoium vervolledigde. Nittiss kan niet meer worden bijgebeend en zodoende wordt hij de eerste kampioen in Super1600 tijdens het eerste seizoen van het RallycrossRX kampioenschap.


Derek Tohill: Ford Fiësta TouringCar
Derek Tohill: Ford Fiësta TouringCar
Ook bij de TouringCars is met de Ier Derek Tohill de kampioen reeds gekend en de laatste manche in Duitsland wordt voor hem één grote zegetocht. Hij zette opnieuw een perfect parcours uit en pakte samen met de Zweed Larsson de pole in de halve finales voor Castoral en onze landgenoot Koen Pauwels. Beiden wonnen hun halve finale en het was tenslotte Tohill die de finale won voor Larsson, Castoral, Lundh, Pauwels en Nordgaard. Dit brengt met zich mee dat Pauwels zijn derde plaats in de tussenstand vooropig verliest aan Larsson Het wordt dus duimen voor de man uit Leopoldsburg indien hij volgende week zijn seizoen wil afsluiten met een plaats binnen de top 3.

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 15 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Greinbach.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons