van der Horst

Oostenrijk: Derde zege van het seizoen voor Nico Rosberg

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Nico Rosberg heeft voor het tweede jaar op rij de GP van Oostenrijk gewonnen. Rosberg won de race bij de start, waar hij beter wegkwam dan zijn ploegmaat Hamilton. De Duitser pakte meteen de leiding van de wedstrijd en zou die niet meer afstaan. Lewis Hamilton werd tweede maar ziet Rosberg in de tussenstand naderen tot op 10 punten. De laatste podiumplaats ging naar Felipe Massa (Williams).
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Sebastian Vettel (Ferrari) leek op weg naar de derde plaats maar de Duitser verloor zijn plaats aan Massa toen bij de pitstop een wiel blokkeerde en Vettel alzo een tiental seconden verloor. Eens achter de Williams slaagde hij er niet in deze nog voorbij te geraken. Valtteri Bottas loodste de tweede Williams naar de vijfde stek. Niclo Hülkenberg (Force India), vorig weekend nog winnaar van de 24H du Mans kwam als zesde binnen. Pastor Maldonado (Lotus) en Max Verstappen (Toro Rosso) dueleerden om de zevende plaats maar het was de Venezolaan die het haalde. Sergio Pérez (Force India) pakte twee punten terwijl Daniel Ricciardo nog tiende werd na achteraan gestart te zijn.

Nico Hülkenberg - Force India
Nico Hülkenberg - Force India
In de eerste ronde deed zich een crash voor tussen de Ferrari van Kimi Raïkkönen en de McLaren van Fernando Alonso. De Fin verloor de controle over zijn wagen en reed in op de McLaren. Ook de tweede McLaren bereikte de meet niet, Jenson Button moest de pits opzoeken met mechanische problemen. Ook Caros Sainz Jr (Toro Rosso), Will Stevens (Manor) en Romain Grosjean (Lotus) kampten met een falende mechaniek en moesten de strijd staken.   

Uitslag GP Oostenrijk:

01. Nico Rosberg (Mercedes) 71 ronden
Felipe Massa - Williams
Felipe Massa - Williams
02. Lewis Hamilton (Mercedes) +8.8
03. Felipe Massa (Williams) +17.5
04. Sebastian Vettel (Ferrari) +18.1
05. Valtteri Bottas (Williams) +53.6
06. Nico Hülkenberg (Force India) +1:04.0
07. Pastor Maldonado (Lotus) op 1 ronde
08. Max Verstappen (Toro Rosso) op 1 ronde
09. Sergio Pérez (Force India) op 1 ronde
10. Daniel Ricciardo (Red Bull) op 1 ronde
11. Felipe Nasr (Sauber) op 1 ronde
12. Daniil Kvyat (Red Bull) op 1 ronde
13. Marcus Ericsson (Sauber) op 2 rondes
14. Roberto Merhi (Manor) op 3 rondes

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 21 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons