van der Horst

Oostenrijk: Vettel voor Rosberg in de vrije trainingen

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel (Ferrari) heeft op vrijdag de snelste tijd neergezet voor Nico Rosberg (Mercedes) en Kimi Raïkkönen (Ferrari). Vettel reed op super soft banden een 1:09.600 en was 11 duizendste seconde sneller dan Rosberg. Toch verliep de dag niet vlekkeloos voor de Ferrari rijder, op het einde van de tweede sessie kampte hij immers met versnellingsbak problemen.
De vierde dagtijd ging enigszins verrassend naar Pastor Maldonado (Lotus), die daarmee wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) voor bleef. De top tien werd vervolledigd door Nico Hülkenberg (Force India), Romain Grosjean (Lotus), Max Verstappen (Toro Rosso), Felipe Nasr (Sauber)en Sergio Pérez (Force India).

Fernando Alonso - McLaren MP4-30
Fernando Alonso - McLaren MP4-30
Bij McLaren waren er opnieuw veel technische problemen en op de wagen van Fernando Alonso gaat men de motor en turbo vervangen wat hem 20 plaatsen terug op de grid kost. Ook Daniel Ricciardo (Red Bull) moet achteruit op de startgrid, hij moet 10 plaatsen naar achter omdat zijn team al vijfmaal van motor wisselde dit seizoen.



Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 19 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons