van der Horst

Oostenrijk: Jaxon Evans gaat met de overwinning lopen

Jaxon Evans - Martinet by Alméras
Jaxon Evans - Martinet by Alméras
Jaxon Evans (Martinet by Alméras) heeft de derde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup gewonnen. De Nieuw-Zeelander mocht als tweede starten en nam na drie bochten de leiding over van polesitter Dylan Pereira (BWT Lechner Racing). Evans zou de leiding niet meer afgeven, ondanks twee herstarts na een safety car periode en de hete adem van de Luxemburger, die uiteindelijk op minder dan een seconde strandde van de Kiwi.
De race startte al met een extra formatieronde, nadat Daan van Kuijk (GP Elite) op de grid met een probleem kampte. Eens de wedstrijd onderweg was kregen we nog voor de eerste rondjes afgewerkt waren al twee safety cars. Eerst vanwege Harry King (Parker Revs Motorsport) die gespind was en daarna voor Ludovico Laurini (Dinamic Motorsport) die tegen de vangrails vloog. Vanaf dan konden Evans en Pereira een gat slaan op de rest van het veld, terwijl Larry Ten Voorde (GP Elite) opgejaagd werd door Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) en Laurin Heinrich (Nebulus Racing by Huber).

Güven geraakte voorbij ten Voorde en leek op weg om BWT Lechner Racing een tweede en een derde plaats te bezorgen, totdat in de voorlaatste ronde zijn linkerachterband het begaf en hij de pits moest opzoeken. Ten Voorde hield uiteindelijk stand tegen Heinrich, terwijl Florian Latorre (CLRT) de top vijf vervolledigde. Nu krijgen de heren wat rust tot eind deze maand, wanneer zij terug aantreden tijdens de Hongaarse Grand Prix.

Foto: Porsche AG



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons