van der Horst

Oostenrijk: Michael Fassbender maakt wederoptreden in Porsche Supercup

Michael Fassbender
Michael Fassbender
Dit weekend zitten we al aan de derde manche voor de Porsche Mobil 1 Supercup die opnieuw doorgaat op de Red Bull Ring en de organisatoren krijgen er een speciale gast over de vloer. Michael Fassbender zal namelijk voor een tweede keer in evenveel jaar tijd meerijden. Hiermee wordt het startveld uitgebreid naar 32 deelnemers voor deze race. In het kampioenschap heeft Larry ten Voorde al een stevige voorsprong opgebouwd.
Vorig jaar maakte Fassbender zijn debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup tijdens het weekend van de Spaanse Grand Prix, maar zijn debuut verliep allesbehalve vlot. De Duits-Ierse acteur was namelijk betrokken bij een ongeval in het begin van de race en kon zijn wagen al direct parkeren. Fassbender is ondertussen wel al serieus ondergedompeld in de racerij met zijn tweede seizoen in de European Le Mans Series, waar hij een Porsche 911 RSR GTE bestuurd en zijn deelname met de Porsche 911 GT3 Cup in het voor programma van de 24 Uren van Le Mans.

Ondertussen heeft de organisatie bekend gemaakt dat men niet zal afreizen naar Silverstone. Normaal zouden zij daar in het voorprogramma rijden van de Britse Grand Prix rijden, maar gezien vele landen niet graag reizigers vanuit Groot-Brittannië zien komen - Duitsland legt onder meer een quarantaine op van veertien dagen voor reizigers vanuit het Britse eiland - heeft men besloten deze wedstrijd te schrappen. In de plaats zal er nu een extra manche komen in Monza, wat tevens de finale wordt van het kampioenschap.

Foto: Porsche AG



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons