van der Horst

Oostenrijk: Race 2: Nieuwe podiumplaats voor Vandoorne

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne is tweede geëindigd in de sprintrace op de Red Bull Ring. De Belg moest na zijn zege van gisteren van op de achtste plaats starten, maar dat verhinderde hem niet op te klimmen tot de tweede positie. Rio Hrayanto (Campos Racing) die op kop reed kon echter een opzittende Vandoorne afhouden en alzo zijn tweede zege van het seizoen scoren.
Haryanto profiteerde van een slechte start van Nick Yelloly (Hilmer Motorsport) om de leiding van de race te nemen. Rossi probeerde ook nog voorbij de Brit te geraken maar Yelloly haakte in de wagen van de Amerikaan, voor Yelloly was de race over. Markelov erfde de tweede plaats en kreeg achter zich Vandoorne die uitstekend gestart was.  

Markelov probeerde de eerste plaats over te nemen maar Haryanto hield goed stand, tot de Rus zijn geduld verloor en een al te optimistische aanval inzette en van de baan schoof. Hij kon zijn race verder zetten op een achtste plaats. Stoffel Vandoorne was ondertussen opgerukt tot in het spoor van Haryanto. De Indonesiër kon elke aanval van de Belg afslaan en Vandoorne kwam zelf onder druk te staan van zijn ploegmaat Matsushita. De posities veranderden niet meer en Haryanto won voor Vandoorne, Matsushita, Sirotkin, Evans, Gasly, King en Markelov. Deze laatste verspeelde nog zijn achtste plaats toen bleek dat er te weinig benzine zat in de tank van zijn wagen en de koersdirectie hem uit de uitslag schrapte.
 
Oostenrijk; uitslag race 2:

01. Rio Haryanto (Campos) 28 ronden in 35:57.944
02. Stoffel Vandoorne (ART GP) +0.450
03. Nobuharu Matsushita (ART GP) +0.905
04. Sergey Sirotkin (Rapax) +1.368
05. Mitch Evans (Russian Time) +3.395
06. Pierre Gasly (DAMS) +6.362
07. Jordan King (Racing Engineering) +6.722
08. Alexander Rossi (Racing Engineering) +7.929
09. Robert Visoiu (Rapax) +19.389
10. Raffaele Marciello (Trident) +19.942

Foto: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op zondag 21 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons