van der Horst

Oostenrijk: Verstappen, Bottas en Vettel in de fout

Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
De tweede vrije training F1 op de omloop van Spielberg kreeg een geanimeerd verloop. Niet minder dan drie van de toprijders gingen van de baan met in volgorde Max Verstappen (Red Bull), Valtteri bottas (Mercedes) en Sebastian Vettel. De snelste tijd van de dag kwam op naam van Lewis Hamilton die in de morgensessie een 1:04.838 liet noteren.
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Max Verstappen verloor de controle over zijn Red Bull in bocht 10 en ging achterwaarts de bandenmuur in waarbij de achtervleugel en achterophanging van de wagen beschadigd raakten. Verstappen verklaarde later dat een onverwacht hevige zijwind de oorzaak was van zijn slipper. Nadat de rode vlag weer werd binnengehaald, was het de beurt aan Bottas om in bocht 6 zijn W10 in de banden te planten. De Fin werd overgebracht naar het medisch centrum, maar bleek ongedeerd. Na een tweede rode vlag-situatie was het de beurt aan Vettel om in bocht 10 de controle over zijn Ferrari te verliezen, maar de Duitser wist zijn wagen uit de muur te houden.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Uiteindelijk ging in de tweede sessie de snelste tijd naar Charles Leclerc (Ferrari) die een 1:05.086 op de tabellen zette. Hij ging Bottas, Pierre Gasly (Red Bull), Lewis Hamilton (Mercedes) en Carlos Sainz Jr (McLaren) vooraf. De Spanjaard zal trouwens zondag achteraan starten gezien hij wordt teruggezet naar de laatste plaats nadat alle zes motoronderdelen op de Renault vervangen werden. In de morgensessie was Lewis Hamilton in 1:04.838 nog nipt sneller dan Vettel. Valtteri Bottas, Charles Leclerc (Ferrari) en Max Verstappen maakten de top vijf vol.  

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 28 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons