van der Horst

Op één na beste Belg gedwongen tot opgave

Fabian Lurquin - SRT
Fabian Lurquin - SRT
Een gemengd rapport voor de Belgen na rit 4 in de Dakar Rally. Tom Colsoul blijft verbazen aan de zijde van Jakub Przygonski, Stéphane Prévot schuift met Philippe Gache op, net zoals Stéphane Henrard die de top 20 binnenkomt. Peter Willemsen kende bij Ton van Genugten opnieuw een zware dag en voor Fabian Lurquin is het verhaal over. Lurquin stond met Mathieu Serradori nochtans veertiende na woensdag.
  • G&A Motors Motorsport
Tom Colsoul pakte zijn derde dagpodium in vier dagen. Hij en Przygonski (Mini) leken naar een vierde plaats te rijden, maar schoven op toen Sébastien Loeb op één na alle wielen lek reed van zijn Peugeot. In de algemene stand is Colsoul nu vierde, op 8 minuten van de kop en op anderhalve minuut van het podium. 

Philippe Gache en Stéphane Prévot (Geely) zijn met een negentiende tijd opgeschoven naar plaats zeventien in de algemene stand. Stéphane Henrard (Dunbee) komt de top 20 binnen dankzij een 27ste chrono op donderdag. Navigator Gatien Du Bois heeft het niet onder de markt met het ontdekken van het roadbook. Vader en zoon Lambiliotte (Dunbee) vallen terug uit de top 30 met een 39ste tijd. Maar ze overleven en dat kan helaas niet gezegd worden van Fabian Lurquin en Mathieu Serradori (SRT). De Fransman raakte een steen die de carter openreet. Over en uit, ze herstarten niet na de rustdag.

Claude Fournier en Charly Gotlib reden een degelijke dertiende tijd in SxS en hebben uitzicht op de top vijftien. Daar zijn ze nu 40 seconden van verwijderd.

Bij de trucks is het even overleven voor Team De Rooy waar Peter Willemsen deel van uitmaakt. Ze klokten pas een dertiende tijd en zakken af naar plaats acht in de algemene stand, op twee uur van de leider. De truck van zijn rijder Ton van Genugten kende nog voor de start problemen. In de top drie zit ook nog altijd Kamaz.

Vrijdag is er deel twee van een marathonproef zonder tussentijdse assistentie. Die leidt hun naar rustplaats Arequipa.

Foto: ASO DakarSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 11 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons