van der Horst

Op Red Bull Ring onderscheidde Benjamin Paque zich tot comeback-man

Benjamin Paque beste rookie in race 1
Benjamin Paque beste rookie in race 1
De Porsche Carrera Cup France was toe aan de eerste meeting na de zomermaanden en dat op de Oostenrijkse Red Bull Ring. De omloop in het hart van Stiermarken was voor het team CLRT van Come Ledogar geen onbekend terrein, want eerder dit seizoen was de formatie er al actief tijdens de Porsche Mobil 1 Supercup. Dat verklaarde ook de zeer sterke prestatie van het team tijdens de kwalificaties, een prestatie die de wedstrijdleiding na de sessie gewoon weggevaagd heeft. Gelukkig lieten Benjamin Paque en zijn teamgenoot Dorian Boccolacci de moed niet zakken!
Donderdag al, tijdens privétesten, bleek dat we zeer goed bij de les waren”, vertelt Benjamin Paque. “We hebben op het einde van de sessie een nieuwe set banden gebruikt en ik liet meteen de beste tijd noteren. Tijdens de vrije trainingen hebben we dan de kwalificatie voorbereid, een kwalificatiesessie die Dorian en ik gedomineerd hebben. Ik miste de polepositie voor de eerste race met zeven honderdsten en voor de tweede race kwam ik twee honderdsten te kort. De concurrentie stond minstens twee tienden van een seconde verder.” 
 
Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Wat volgde was een bijzonder ingrijpende beslissing van de wedstrijdleiding, die tot gevolg had dat alle chrono’s van het duo geschrapt werden. “Een dwaas verhaal”, gaat Benjamin verder. “De Porsche 992 GT3 Cup is uitgerust met een dubbel systeem voor de transmissie van de data van de tijdswaarneming en de weergave in de auto. Het één werkt met een GPS, het ander met een tijdswaarnemingscel. In de Porsche Mobil 1 Supercup, gebruikt men het systeem met de GPS en in de Porsche Carrera Cup France, het andere. Het team heeft een fout begaan door niet het juiste systeem aan te zetten. Op het ogenblik dat de data werden verzameld, heeft een verantwoordelijke van een ander team gezien dat de data bij ons van de GPS kwamen en hij heeft een klacht neergelegd. De wagen was volledig conform, we hadden geen enkel voordeel, want onze prestatie had niets te maken met de manier waarop data worden verzameld. Het resultaat was wel: beide wagens vlogen naar de achterste rij van de startgrid.”
 
Benjamin Paque
Benjamin Paque
Getuige de overdreven ingreep van de wedstrijdleiding was het feit dat niet minder dan acht rijders Dorian Boccolacci en Benjamin Paque vooraf verwittigden dat ze opzij zouden gaan bij de start van de eerste race. “Ze waren het ook niet eens met de beslissing en hadden geen zin om onze remonte te bemoeilijken. Dorian en ik hebben ons geamuseerd. In de eerste race startte ik 26ste en werd vijfde en beste rookie, in de tweede race werd het een zevende stek en weer de zege bij de rookies. Dorian werd zelfs derde in de eerste race! Dat alles werd bereikt met auto's die geen schram opliepen, ook al toonden sommige deelnemers echt agressief gedrag bij het verdedigen van hun posities, en bovendien deden we het zonder de minste neutralisatie door de Safety Car.”

Resultaat: Met nog twee wedstrijden te gaan voor het einde van het seizoen in de Carrera Cup France, namelijk Monza (22-24/09) - waar Benjamin schitterde in de finale van de Porsche Mobil 1 Supercup - en Paul Ricard (06-08/10), staat de jonge Luikenaar op de tweede plaats in de categorie rookies, negen punten achter de leider, en vijfde in de algemene stand. Wat betekent dat het seizoen nog niet voorbij is en dat in de gelederen van CLRT de geest van wraak voelbaar is...

Benjamin Paque Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 12 september 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons