van der Horst

Op zoek naar de grootste rallyprestatie van 2018

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Elk jaar gaat onze medewerker Sandro op zijn blog op zoek naar de grootste rallyprestatie van Belgen in het binnen- en buitenland of naar een buitenlander in België . Hij doet dat altijd in zijn typisch, vaak licht sarcastische stijl. Stemmen voor zijn "Sandropov Award" kan nog tot en met zondag.
2018 was een mooi rallyjaar. In het WRC bleef het nagelbijten tot in Australië. Thierry Neuville moest nipt de duimen leggen voor Sébastien Ogier. In België kende het BRC ook een spannend duel tussen Kris Princen en Vincent Verschueren waar Adrian Fernémont zich heel vaak kwam in moeien. In het ERC waren er geen grootse Belgische prestaties maar in het TER stonden met Joachim Wagemans en Sébastien Bédoret wel twee Belgen op het eindpodium. Wagemans pakte ook voor de tweede keer de TER2-titel en heeft nu recht op twee wedstrijden in een Hyundai i20 R5.

Dertien namen werden uiteindelijk opgenomen in de selectie.

Sandropov heeft heel vaak oog voor het jonge, Belgische geweld zoals Gilles Pyck (winnaar van de Award in 2017) en Grégoire Munster. Ook meer gevestigde waarden maar nog altijd met een jeugdige leeftijd komen aan bod. Zo werden onder meer Thomas Vauterin, Mats van den Brand, Jonas Langenakens geselecteerd.

Een ontzettende sterke Adrian Fernémont, een secure Sébastien Bédoret en een flitsende Xavier Baugnet werden genomineerd omdat ze het BRC-seizoen op een prachtige manier hebben gekleurd.

Ook jonge snaken uit het buitenland worden niet vergeten. Met een selectie voor de jonge Fransman en Juniorkampioen Adrien Fourmaux overtrad Sandropov zelfs even zijn eigen regels, maar ook de Britten Rhys Yates en James Williams zijn opgenomen in de lijst. Qua leeftijd valt één man wat uit de toon en dat is Patrick Snijers.

En uiteraad mocht ook Thierry Neuville niet ontbreken met die fabelachtige finale in Sardinië.

Stemmen kan nog tot zondag via deze link.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op donderdag 13 december 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons