van der Horst

Opening Glosso 2.0 enorm succes

Opening Glosso 2.0
Opening Glosso 2.0
Na een jarenlange strijd was het op 22, 23 en 24 april 2022 eindelijk zover. Glosso 2.0 werd officieel geopend en in gebruik genomen.
  • Belgian Truck GP
Opening Glosso 2.0
Opening Glosso 2.0
Op vrijdag 22 april was het tijd voor het officiële deel. Een groot aantal genodigden gaf acte de présence. Na een toespraak van Glosso voorzitter Staf Meulemans en burgemeester van Arendonk Dhr. Kristof Hendrickx werd het lintje door Dhr. Meulemans en Dhr. Kristof Hendrickx doorgeknipt en daarmee was het circuit officieel geopend. Enkele genodigden namen plaats als copiloot in de gereedstaande Rallycrosswagens en reden een rondje mee met ervaren piloten. De feestelijkheden werden met een receptie en een hapje en een drankje voortgezet in de mooi aangeklede tent.
 
Op zaterdag en zondag konden het publiek en de piloten kennis maken met het circuit. Voor een klein bedrag kon je als copiloot meerijden op het circuit. Zaterdag en zondag was het een drukte van jewelste en vele mensen, groot, klein, jong en oud maakten gretig van de gelegenheid gebruik om eens mee te rijden in een echte racewagen op een echt circuit.

De demo’s vielen ook goed in de smaak, het publiek kon kennismaken met enkele volledig elektrische wagens die hun power toonden op het Glosso circuit.
 
De weergoden werkten mee, de sfeer was zeer goed en de medewerkers en bestuur konden zich baden in de vele complimenten van publiek en piloten over Glosso 2.0. 
 
Volgend weekend 30 april/1 mei is de eerste officiële race op het nieuwe groot circuit. De VAS-piloten die het Glosso jarenlang trouw zijn gebleven mogen de spits afbijten.

Glosso circuit 2.0Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 25 april 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons