van der Horst

Openingsraces: Belgische teams kennen geen geluk in chaotische eerste race

Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
Negentien wagens namen zaterdag de start op een verzopen Circuit Zandvoort voor de eerste race van het jaar van de Supercar Challenge. De regen maakte het deelnemers niet gemakkelijk en de vele sorties alsook de nodige straffen zorgden voor een chaotisch verloop van de race. Voor de twee aanwezige Belgische teams was de pret in de race maar van korte duur.
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Philippe Haezebrouck nam de start in de Radical RXC van Domec Racing, maar de Fransman viel direct terug van de derde naar de twaalfde positie. Wat later was het helemaal over voor Haezebrouck wanneer hij de Radical in de grindbak parkeerde. Ook de Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup kreeg al vroeg in de wedstrijd af te rekenen met pech. Bart Van den Broeck kreeg een tik van een tegenstander en kon een contact met de vangrail niet vermijden. Met een lekke band moest de Peugeot de pits opzoeken, de wagen reed de wedstrijd nog uit maar geraakte niet verder dan de laatste plaats.

Daan Meijer - BMW Z4 GT3
Daan Meijer - BMW Z4 GT3
Max Tubben startte met zijn BMW M4 Silhouette van op de pole maar verspeelde alle kansen op de zege nadat hij van de baan ging. De strijd om de overwinning zou zich toespitsen tot een duel tussen de BMW Z4 van Daan Meijer en de Lamborghini Huracán van Bob Herber. De wagens van de twee kemphanen kwamen echter met mekaar in contact waarbij de Lamborghini in de grindbak belandde. Herber kreeg zijn wagen nog terug op de piste maar viel terug naar de vierde positie. Zo ging de tweede plaats enigszins verrassend naar de Hyundai i30N TCR van Dennis de Borst/Stan van Oord die ook de SuperSport 1 divisie wonnen. De BMW 1 Serie GTR van Bart Arendsen vervolledigde het algemene podium.

Foto's: Supercar Challenge
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 10 april 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons