van der Horst

Openingsraces: Klassepodium voor Chris Voet en Bart van den Broeck in race 2

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Op zondag werkten de deelnemers aan de Supercar Challenge hun tweede race van het jaar af. Opnieuw werd de race gekenmerkt door een groot aantal incidenten. Uiteindelijk ging de winst naar de Lamborghini Huracan Super Trofeo van Bob Herber nadat Max Tubben in de fout ging en Daan Meijer verschillende straffen opliep. Chris Voet en Bart van den Broeck kenden ditmaal met hun Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup een probleemloze race en zij eindigden als tiende algemeen en derde in de Sport divisie achter twee Zilhouette’s.
Start race 2 SCC Zandvoort
Start race 2 SCC Zandvoort
Voor Domec Racing werd het opnieuw een race om te vergeten. Patrick Engelen nestelde zich bij de start op de tweede positie en wist die ook te behouden tot de rijderswissel. Philippe Haezebrouck kon echter het tempo niet aanhouden en zakte weg in het klassement alvorens de bandenstapel in de Tarzanbocht te raken waarna hij de strijd moest staken.

Bob Herber - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Bob Herber - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Daan Meijer kwam als tweede over de lijn maar verloor die plaats wegens de ondertussen tot 140 seconden opgelopen straftijd. De tweede plaats ging zo naar de BMW E90 van de broers Van den Berg die nota bene aan de start konden verschijnen dankzij de hulp van het Belgische AR Perfomance. Het team leende een tank uit nadat die van de Harders Plaza BMW lek bleek. Zij wonnen de SuperSport 1 divisie voor Paul Sieljes die met zijn Porsche 996 GT3 Cup als derde werd geklasseerd.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 11 april 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons