van der Horst

Openingsraces: Zes verschillende winnaars in Supercar Challenge

Openingsraces Zandvoort
Openingsraces Zandvoort
Net als bij de afsluitende Voorjaarsraces van 2020 was er tijdens de V-Max Openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort van zacht lenteweer geen sprake. De eerste race op zaterdag werd gereden op een kletsnatte baan en op zondag was het weliswaar droog, maar erg koud. Het gevoel dat bij iedereen overheerste was echter de blijdschap dat er eindelijk weer geracet kon worden. Dat zorgde voor twee heerlijke openingswedstrijden in de Supercar Challenge powered by Hankook met in de vier divisies maar liefst zes verschillende winnaars.
  • Prospeed Competition
GT 
In de GT divisie verdeelden Bob Herber en Daan Meijer de hoofdprijzen. Op zaterdag was Meijer in zijn BMW Z4 GT3 in de regen de baas, maar op zondag was het de Lamborghini Super Trofeo van Herber die als eerste de finish passeerde. Nieuwkomer in de GT divisie Max Tubben maakte in zijn BMW M4 Silhouette 3.5 veel indruk, maar moest zich tevreden stellen met twee derde plekken. De fraaie Radical RXC van Patrick Engelen en Philippe Haezebrouck had het geluk niet aan hun zijde, zij bereikten beide races de finish helaas niet. 

Supersport
In de zoals altijd drukst bezette divisie Supersport 1 was de equipe Robert en Benjamin van den Berg de bovenliggende partij. Met een tweede positie in de eerste en zege in de tweede race scoorden zij het beste. Dennis de Borst en Stan van Oord wonnen weliswaar de eerste race, maar werden in de tweede race derde. Paul Sieljes kreeg al vroeg in de eerste race technische problemen, maar vocht zich in de tweede race naar een keurige tweede positie. Henk van Norel was in beide races de sterkste rijder in Supersport 2.

Sport
Beide overwinningen in de Sport divisie gingen naar Mark Jobst in zijn Zilhouette. Mark Wieringa was in eenzelfde auto met een tweede en derde positie de runner up. De Zilhouette van equipe Hoekstra-De Jongh met een tweede positie en de Belgische equipe Voet-Van den Broeck in de Peugeot RCZ Cup met een derde plek waren de andere podiumgangers.

Supercar Challenge powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 12 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Openingsraces.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons