van der Horst

Opmerkelijke comeback van Michaël De Keersmaecker op circuit

Michaël De Keersmaecker: Audi RS3 LMS
Michaël De Keersmaecker: Audi RS3 LMS
Michaël De Keersmaecker, de Belgische Martin Schanche of de Belgische ‘mister rallycross’, staat dit weekend terug in de startblokken. Ditmaal niet in een vertrouwde rallycross wagen, maar met een Audi RS3 LMS ex WTCR tijdens de Supercar Madness op Circuit Zolder. Bedoeling is om de wagen te promoten richting de Supercar Challenge, Belcar en andere kampioenschappen.
  • De Swert Opticiens
Michaël 'MDK' De Keersmaecker stijgt op - Ford Fiesta Supercar
Michaël 'MDK' De Keersmaecker stijgt op - Ford Fiesta Supercar
In een vorig leven was Michaël De Keersmaecker verschillende seizoenen met succes actief op circuit met ondermeer BMW’s uit de stal van G&A Racing. Nadien was hij onze Belgische hoop in bange dagen op het Europees rallycross toneel. Zijn plaats in RX is inmiddels ingenomen door ondermeer De Ridder, Ide & Pauwels.

De Keersmaecker: “Het begon opnieuw te kriebelen om iets te doen in de autosport terwijl ik me ondertussen ook toelegde op de carrière van mijn dochter Juna Jane in jumping. Ik kocht de Audi RS 3 LMS TCR waarmee Prins Bernhard van Oranje en Oscar Gräper onderweg waren. Aangezien Bas Koeten Racing deze wagen kent als geen ander, wordt hij dan ook gerund door dit topteam uit Nederland in samenwerking met BMS Motorsport. De wagen heeft ondertussen heel wat upgrades gehad en is reglementair geen echte TCR meer. Hij werd ondermeer nog stijver gemaakt, kreeg een andere schakelbak en extra pk’s.      

Michaël De Keersmaecker: Audi RS3 LMS
Michaël De Keersmaecker: Audi RS3 LMS
Ondanks het feit dat de helm reeds enkele seizoenen aan de haak hing en Michaël niet meer met een snelle bolide op circuit aanwezig was, lukte de JDK-rijder met een strakke 1’39” een zevende chrono in Supersport 1. Er wachten dit weekend twee races van een uur.

De Keersmaecker: “Het is de bedoeling om de wagen te verhuren en dit is voorlopig maar een eenmalige deelname van mezelf. De wagen zal worden aangeboden en wordt onderhouden voor het ervaren Bas Koeten Racing. Het was de bedoeling om vorig seizoen reeds met deze wagen te rijden, maar toen gooide corona roet in het eten en vonden we geen geïnteresseerde piloten. Nochtans gaat het hier over een zeer goede en snelle wagen waarmee ik vorig jaar reeds een 1’37” op de tabellen zette op Circuit Zolder”.

Treedt Juna Jane in de voersporen van haar papa?
Juna Jane De Keersmaecker
Juna Jane De Keersmaecker
Vorige week tijdens de donderdagse training was de dochter van Michaël een opvallende verschijning in de pitlane. Krijgen we een aflossing van de wacht ten huize De Keersmaecker?  

De Keersmaecker: “Ze heeft talent, zoveel is zeker. Ze beschikt over een zeer goede car control. Maar momenteel doet ze jumping op een hoog niveau. Volgend jaar moet ze overschakelen naar een hoger level en zal ze een keuze moeten maken. In de paardensport geldt niet alleen het talent en het is een zeer gesloten en moeilijk milieu. Ze kan en mag uiteraard doorgaan met de paarden, maar ze mag voor mijn part ook debuteren in autosport in bvb de Ford Fiësta Cup. We zien wel, Ze heeft nog wat tijd om te trainen, na te denken om dan de knoop door te hakken”.

Foto's: Ronald Janssens / Johnny Loix

   • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons