van der Horst

Opnieuw Belgische zege in Africa Eco Race

Igor Bouwens, Ulrich Boerboom & Frits Driesmans - Iveco
Igor Bouwens, Ulrich Boerboom & Frits Driesmans - Iveco
De vierde etappe in deze Africa Eco Race was compleet nieuw. Zoals verwacht was een perfecte navigatie de sleutel tot succes in deze etappe van 395 km tegen de chrono. Het Belgische trio Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans reed een perfecte race en kon bovendien profiteren van de lekke banden van de concurrentie. De Belgische Iveco won zijn tweede etappe op vier.
Bij de motoren boekte de Britse KTM-rijder Lyndon Poskitt, vertrokken vanuit vijfde positie, zijn eerste dagzege. Zowel de Noor Ullevalseter als ex-winnaar Botturi gingen op 40 km van de finish in de fout en net toen ze terug op het goede spoor kwamen, kreeg de Brit ze in het vizier. Hij hoefde ze dan alleen maar te volgen om nadien de zege te pakken. De Noor en de Italiaan werden uiteindelijk vierde en zesde op respectievelijk 7'05 en 9'40" van de winnaar.
Ondanks problemen met de navigatie op zijn Yamaha, behoudt Alessandro Botturi de leiding, maar zijn voorsprong op de Noorse KTM is geslonken tot amper negen seconden. Poskitt volgt in derde stelling op 21 minuten. Die andere snelle Noor, Felix Jensen, wist ondanks een zware val toch uit te rijden, maar moet verstek geven voor het vervolg van de rally door een schouderblessure.

Opnieuw Belgische zege

Bij de vierwielers was het opnieuw een vrachtwagen die de dagzege pakte en voor de twee maal op vier etappes was dit voor de Belgische Iveco van het trio Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans, die een probleemloze rit kenden. Dit in tegenstelling tot de Scania van de Hongaren Miklos Kovacs, Laszlo Acs en Peter Czegdledi die twee lekke banden moesten vervangen en pas derde werden op 16'43" en zodoende hun kans op de leiding verspeelden. Onze landgenoten dus naar de tweede zege op vier dagen met een voorsprong van respectievelijk 16 en 17 minuten op de Buggy van de Franse familie Fromont en de Iveco van de Hongaren Miklos Kovacs, Laszlo Acs en Peter Czegdledi. Zodoende komen ze op de vierde plaats opnieuw iets dichter in het spoor van hun Hongaarse concurrenten die hen een dag eerder nog los trokken uit het zand. 

Vader en zoon Fromont staan nipt aan de leiding met amper 1min42 voor op de Hongaarse Scania. De Franse familie Martin staat derde in de Mercedes Buggy, maar voelt de adem van de Belgische Iveco in de nek. De top vier staat in de tussenstand binnen een kwartier van elkaar. De rest volgt reeds op minstens twee uren.

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op zaterdag 11 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons