Opnieuw een tweede plaats voor Xwift Racing Events in race 2

Xwift Racing Events - BMW M2 CS Racing
De Xwift Racing Events BMW M2 CS Racing met Jamie Vandenbalck en Willem Meijer als rijders heeft net als in de eerste race de tweede plaats gepakt in het tweede treffen van de VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort. Net als in race 1 ging de zege naar Colin Caresani (Bas Koeten Racing).
Ditmaal nam Vandenbalck de start en na de eerste doorkomst lag hij al op de tweede plaats achter de van op de pole vertrokken Caresani. Deze laatste wist een kleine voorsprong op te bouwen op de BMW van Vandenbalck met kort daarachter het exemplaar van Rappange. De pitstops wijzigden niets aan het klassement vooraan en Caresani leidde voor Meijer. De posities leken verzekerd tot op zeven minuten voor het einde van de race de safety car nog de baan opkwam. Meijer vond de aansluiting en poogde na de herstart Caresani nog voorbij te gaan maar deze laatste hield stand en won met 0.7 seconde voorsprong op de Xwift Racing Events BMW. Lorenzo van Riet kwam als derde over de lijn maar een tijdstraf voor het aantikken Warmerdam deed hem terugvallen in het klassement waardoor de laatste podium in handen viel van Mark van der Aa/Koen Bogaerts (Renova Motorsport).

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VRM BMW M2 Cup op zondag 11 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Openingsraces.