van der Horst

Spanje: Opnieuw señor Hansen

Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Ook in Barcelona blijft het Peugeot Team Hansen de wet dicteren en voor de vijfde maal op rij sluit de Zweed Timmy Hansen de eerste wedstrijddag af op een virtuele pole. Maar de verschillen zijn zeer klein en dus verwachten we nog flink wat verschuivingen.
  • Shopa
Koen Pauwels - Ford Focus Supercar
Koen Pauwels - Ford Focus Supercar
Na dag 1 in een stoffige Barcelona bevestigt Timmy Hansen nog maar eens het goede doen van het team. Hij start met zijn Peugeot morgen als leider voor de Audi van Mattias Ekström en de Citroën DS 3 van Petter Solberg.

In de eerste heat zette de Zweed meteen de snelste tijd neer terwijl de leider in het kampioenschap, Solberg slechts een 10de chrono noteerde. In de tweede heat was het echter de Noor die het haalde tegenover zijn concurrent.

Voor de toppers was het vooral opletten geen brokken te maken op een wel echt verraderlijke omloop die erg glad bleek te zijn op het onverhard gedeelte. Mattias Ekström slaagde hier best in, naast de twee andere Scandinaviërs.

Jammer voor onze landgenoot Koen Pauwels die niet kon starten in heat 2 na een schuiver in de 1ste. Het team doet er alles aan om morgen opnieuw paraat te zijn.

Tommy Rustad is oppermachtig in Euro RX en sluit de dag af op een 7de plaats algemeen in zijn VW Polo van Marklund Motorsport, voor de Fin Joni-Pekka Rajala met de Saab 93.

Davy Van Den Branden - Citroën DS 3 Super1600
Davy Van Den Branden - Citroën DS 3 Super1600
In de Super1600 staat onze landgenoot Davy Van den Branden op een voorlopige 15de plaats, maar de verschillen zijn klein en met nog een kwalificatieheat te rijden op zondag is een plaats in de halve finales nog steeds mogelijk.David Labeeuw
Foto's: Johnny/Frieda LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 19 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons