van der Horst

Opnieuw waardevolle punten voor Thomas Strauven in Spaanse Formule 4

Mattia Colnaghi
Mattia Colnaghi
Het Spaanse Formule 4 kampioenschap werkte afgelopen weekend hun derde wedstrijdweekend af op het circuit van Paul Ricard. Met een overwinning in race één en twee en een vijfde plaats in race drie kende Mattia Colnaghi een uitstekend weekend. Keanu Al Azhari blijft na twee tweede plaatsen afgetekend leider. Thomas Strauven reed twee keer in de punten en staat vijfde in de tussenstand.
  • Hamofa Performance
Na Jarama en Portimao, trok het Spaanse Formule 4 kampioenschap naar de Zuid Franse zon om opnieuw drie wedstrijden af te werken. Onze landgenoot Thomas Strauven trok vol goede moed naar Le Castellet en bevestigde opnieuw zijn snelheid door twee keer in de punten te finishen. De Limburger werd een keer zevende en een keer tiende en viel in race drie met een elfde plaats net buiten de punten. Strauven bezet nu de vijfde plaats in de tussenstand.

Thomas Strauven
Thomas Strauven
Mattia Colnaghi won zowel race één als twee en pakte plaats vijf in de afsluitende wedstrijd. Het waren de eerste seizoenzeges voor Colnaghi in het Spaanse Formule 4 kampioenschap waarmee hij prompt naar plaats twee in de tussenstand springt achter Keanu Al Azhari. De MP Motorsport piloot kwam niet tot scoren in race één maar werd tweede in race twee en drie en vergroot daarmee zijn voorsprong in de tussenstand. Maciej Gladysz won de derde race.

Voor Douwe Dedecker werd het een moeizaam weekend. De man in de kleuren van BWT kon zich na lastige kwalificaties niet opwerken naar voren en reed drie keer buiten de punten.

Foto's: Rodin Motorsport & Spanish F4
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op maandag 8 juli 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons