van der Horst

Opnieuw zes Belcar Endurance-races in 2024

Belcar Endurance Championship
Belcar Endurance Championship
Er staan in 2024 opnieuw zes manches op de kalender van het Belcar Endurance Championship, eentje meer dan dit seizoen dus. Van die zes afspraken vinden er liefst vier plaats op Circuit Zolder, met opnieuw de 24 Hours of Zolder als traditioneel hoogtepunt van het seizoen. Daarnaast is er ook een uitstap naar Spa, in de marge van de 25 Hours Fun Cup, en een buitenlandse trip naar de Franse Elzas die eveneens samen met de Fun Cup wordt georganiseerd. De Belcar Skylimit Sprint Cup komt tevens in actie op drie van de vier meetings op Circuit Zolder.
  • Hamofa Performance
PK Carsport, Belcar Endurance kampioen 2023
PK Carsport, Belcar Endurance kampioen 2023
Ondanks dat ze geen enkele van de vijf wedstrijden wonnen, pakten Bert en Stienes Longin en Peter Gulinckx wel de titel in het Belcar Endurance Championship 2023. De kalender wordt in 2024 dus uitgebreid met één extra afspraak waarbij opvalt dat bij de helft van de manches ook de Belcar Skylimit Sprint Cup in actie komt en er twee manches worden georganiseerd in een meeting van de Fun Cup van Kronos Events. De buitenlandse uitstap is opnieuw een feit en ditmaal trekt het kampioenschap richting het drielandenpunten Zwitserland-Duitsland-Frankrijk, voor een wedstrijd op het 3,5km lange Circuit de l'Anneau du Rhin dat pal tussen Colmar en Mulhouse ligt.

Kalender Belcar Endurance Championship 2024

25-26 mei: New Race Festival (Circuit Zolder)
22-23 juni: Truck Grand Prix (Circuit Zolder)
5-6 juli: 25 Hours Fun Cup (Spa-Francorchamps)
24-25 augustus: 24 Hours of Zolder (Circuit Zolder)
21-22 september: Trophée d'Alsace by Kronos (Anneau du Rhin - Frankrijk)
12-13 oktober: American Festival NASCAR Finals (Circuit Zolder)
Foto's: Marnik Mouchaers & Racemail pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 5 december 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons