van der Horst

Opvallende Lamborghini voor nagelnieuw team Totaalplan Racing

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Vandaag werd in het Oost-Vlaamse Maldegem de Lamborghini Huracán Super Trofeo van Totaalplan Racing voorgesteld. Het betreft hier een nagelnieuw team dat het volledige Belcar-seizoen wil betwisten. Daarvoor vertrouwt de equipe op de bolide die vorig jaar nog door EMG Motorsport werd ingezet voor Ward Sluys en Bas Schouten bij de seizoensopener in Zolder en in september van eigenaar wisselde. Mario Martlé en Kenneth Linthout geven de Italiaanse schone dit jaar de sporen en onder andere Dreamdrive-eigenaar Jeffrey Van Hooydonk ondersteunde de rijders bij hun allereerste stappen op circuit.
"We staan eigenlijk nog in onze kinderschoenen. Rijden met een [Lamborghini] Super Trofeo is zoals naar school gaan. Dat is een pak leerstof dat je te verwerken krijgt. Niemand gaat graag naar school, maar in deze leerstof willen wij ons echt graag verdiepen", aldus Martlé die meteen ook hoge ambities koestert met zijn opvallende Lamborghini. "We hebben ons ingeschreven voor het volledige seizoen; zes races dus met daarbij ook de 24 Hours of Zolder. We willen daarbij het podium halen - uiteraard. We hopen ook Jeffrey Van Hooydonk op de zenuwen te kunnen werken en ooit naast hem, of voor hem, op het podium te mogen staan."

VR Racing by Qvick Motors - Ford Marc Car 2
VR Racing by Qvick Motors - Ford Marc Car 2
De komst van de extra Lamborghini is goed nieuws voor het GT-contingent in het Belcar Endurance Championship, dat met het wegvallen van de meeste Porsche 911's het risico loopt wat aan bloedarmoede te lijden. Op de plannen van de andere teams die vorig jaar op Lamborghini vertrouwden - met in het bijzonder titelverdediger Belgium Racing, maar ook Independent Motorsports en WCB Racing - is het vooralsnog wachten. Daarnaast is het twijfelachtig of de Domec Radical het volledige seizoen afwerkt, terwijl het eveneens onduidelijk is of de BMW i8 van Hamofa Motorsport alle races betwist. Goed nieuws is er wel van bij VR Racing, waar de Marc Cars Mustang V8 momenteel wordt klaargestoomd voor een nieuw seizoen in de handen van Tom Van Rompuy en Erik Qvick.

 

Foto's & video: Kurt Vanhoenacker & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 2 februari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons