van der Horst

Opvallende nieuwe namen voor WRT in 2014

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Nadat eerder deze maand al bekend raakte dat het Belgian Audi Club Team WRT dit seizoen de zaken zowaar nog grootser zou aanpakken met maar liefst vier wagens in de Blancpain GT Series, werd vandaag het doek gelicht van de verschillende rijdersbezettingen van het team uit Baudour. Door een beroep te doen op een aantal vertrouwde gezichten, maar ook enkele opvallende nieuwkomers hoopt men een vervolg te kunnen breien aan de diverse internationale titels die de nog maar vier jaar oude equipe de afgelopen seizoenen behaalde in de Blancpain Endurance Series en de FIA GT Series.
  • Dreamdrive
WRT rijders voor 2014
WRT rijders voor 2014
In de Blancpain Sprint Series worden vier wagens aan de start gebracht. Regerende FIA GT kampioenen Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli worden van elkaar gescheiden en krijgen elk een nieuwe copiloot naast zicht. Onze landgenoot Vanthoor krijgt de eer om de Audi met startnummer #1 te bemannen  en dat samen met de snelle Braziliaan César Ramos (24). Ramos maakte vorig seizoen nog furore aan het stuur van Kessel Racing Ferrari #44 en stond tot aan de laatste race aan de leiding van het kampioenschap. Stéphane Ortelli krijgt in de #3 daarentegen het gezelschap van Roman Rusinov, de Rus opteerde voor het Belgische Audi team om de technische ondersteuning te verzorgen op zijn G-drive Racing bolide.
 
Opvallend is ook de terugkeer van Enzo Ide naar het WRT-kamp, de West-Vlaming werd samen met Greg Franchi nog derde in de eindstand van het FIA GT3 kampioenschap in 2011 en neemt na één seizoen dus afscheid van Phoenix Racing. Ide krijgt niemand minder dan René Rast naast zich, ongetwijfeld een van de snelste GT-piloten van het moment.
 
De vierde Audi R8 LMS ultra staat dan weer in het teken van nieuw en jong talent. Vincent Abril (19) deed vorig jaar al ervaring op met een Audi in het Frans GT3-kampioenschap en wordt sinds kort gemanaged door Olivier Panis. Zijn teamgenoot wordt de Pool Mateusz Lisowski, hij wist zich vorig jaar nog te onderscheiden door de VW Castrol Cup te winnen. Deze wagen komt in tegenstelling tot de anderen uit in de Silver Cup, die voorbehouden is aan rijders onder de 25 jaar die carrière willen maken in de GT-wereld.
 
In de Blancpain Endurance Series werken er maar drie wagens het volledige seizoen af, twee daarvan komen uit in de Pro Cup, terwijl WRT dit seizoen voor het eerst ook een bolide inzet in de Gentleman Trophy voor mede-eigenaar Yves Weerts, Christian Kelders en de Fransman Jean-Luc Blanchemain (#4). De Audi #1 zal opnieuw de sporen gegeven worden door Laurens Vanthoor en César Ramos, zij krijgen versterking van niemand minder dan Marc Basseng. De veelzijdige Audi GT-fabriekspiloot won in 2012 nog de 24 uren van de Nüburgring en was ook de drijvende kracht achter All-Inkl Racing dat in 2012 nog wereldkampioen GT1 werd.
 
De tweede Pro wagen (#3) wordt bemand door ervaren rot Frank Stippler, Christopher Mies en opvallende nieuwkomer James Nash. De 28-jarige Brit verdiende tot dusver zijn strepen in het BTCC en het WTCC maar maakt dit seizoen dus de switch van de Touring Cars naar de GT’s. Zoals reeds aangekondigd wordt er tijdens de 24 uren van Spa een vierde wagen aan de start gebracht, de bemanning van de wagens #3 en #4 blijft er ongewijzigd, al is de samenstelling van de twee overige Audi’s nog niet gekend.
 
Ook de aartsmoeilijke 24 uren van de Nürburgring staan weer op het programma in 2014. Roman Rusinov zal dus opnieuw met een Audi in de G-Drive kleuren deelnemen, samen met zijn BSS teamgenoot Stéphane Ortelli en de Zweed Edward Sandström. De vierde en laatste naam wordt later bekend gemaakt.

Elders op Autosport.be treft u meer foto's van de persvoorstelling van de Belgian Audi Club 2014 aan.

Rijders WRT Blancpain Sprint Series 2014

#1   Laurens Vanthoor – César Ramos
#2   René Rast – Enzo Ide
#3   Roman Rusinov – Stéphane Ortelli (G-Drive Racing)
#4   Vincent Abril – Mateusz Lisowski (Silver Cup)

Rijders WRT Blancpain Endurance Series 2014

#1   Laurens Vanthoor – Marc Basseng – César Ramos (Pro Cup)
#3   Christopher Mies – Frank Stippler – James Nash (Pro Cup)
#4   Yves Weerts – Jean-Luc Blanchemain – Christian Kelders (Gentlemen Trophy)

Rijders WRT 24 Uren van Spa 2014

#1   TBA
#2   TBA
#3   Christopher Mies – Frank Stippler – James Nash (Pro Cup)
#4   Yves Weerts – Jean-Luc Blanchemain – Christian Kelders (Gentlemen Trophy)

24 Uren van de Nürburgring 2014

        Stéphane Ortelli – Roman Rusinov – Edward Sandström – TBA

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 27 februari 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons