van der Horst

Opvallende Revolution A art car aan de start in Spa-Francorchamps

Revolution A art car
Revolution A art car
De Revolution A-One is een opvallende racewagen gebouwd door Revolution Racecars in Groot-Brittannië. Met deze wagens die de allure heeft van een LMP bolide wordt er een kampioenschap betwist dat ook afzakt naar het circuit van Spa-Francorchamps. Voor deze tweede manche van de Sports Prototype Cup schreef de firma een wedstrijd uit om een revolutionaire livery te ontwerpen. Het winnende design oogt spectaculair en omvat naast opvallende kleuren ook de plattegrond van het Belgische circuit.
Revolution A-One
Revolution A-One
Revolution Racecars werd mede opgericht door Phill Abot die ook al betrokken was bij het ontstaan van het Radical sportwagenmerk. De Revolution A is een tweezitter in koolstofvezel aangedreven door een 3,7 liter Ford V6 motor. Die krachtbron ontwikkelt 335 pk voor een total gewicht van de wagen dat de 750 kg niet overschrijd.

Met deze wagen wordt er dus ook geracet en in het voorprogramma van de 6 Hours of Spa komen er 12 Revolution A-ones aan de start van de tweede manche van de Sports Prototype Cup. De wagens komen tegelijkertijd in actie met de deelnemers aan het Britcar Dunlop Endurance Championship. Onder de 12 Revolution A-One dus ook een opvallende art car waarvan de livery ontworpen werd door Justin Lyle.

Foto's: Revolution Racing Cars
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 21 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons