van der Horst

Oracle-TSL race team met twee Guinness World records-houders

127 overlevers van een hartstilstand
127 overlevers van een hartstilstand
Sinds vorige week telt het Oracle-TSL race team niet één maar twee Guinness World record houders in zijn gelederen. Race engineer Gareth Cole bracht 127 mensen samen in één en dezelfde kamer die allemaal een hartstilstand, (niet te verwarren met een hartaanval) overleefden, en hiermee het aantal van een vorige record meer dan verdubbelde.
  • LTF
Bij een harstilstand is de overlevingskans minder dan 10% en de kans op geen of slechts minimale hersenschade nadien minder dan 5%. De overlevingskansen zijn sterk afhankelijk van het onmiddellijk starten van reanimatie door de omstaanders en daarom wil Gareth, zelf een overlevende na een harstilstand, met dit record de aandacht vestigen op het belang van het aanleren van reanimatietechnieken bij een zo breed mogelijk deel van de bevolking, alsook het ter beschikking stellen van defibrillators  in openbare plaatsen.

De andere wereldrecorhouder is piloot Jamie Morrow die op 04/09/2011 met 280 aaneensluitende donuts met een auto een tot op heden ongeslagen record vestigde.
 

Foto: Oracle-TSL race team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 18 juni 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons