van der Horst

Oreca en Norma kondigen elk nieuwe coupé CN prototypes aan

Norma M20C-HY
Norma M20C-HY
Zowel Oreca als Norma kondigden elk de voorbije dagen de komst van een gesloten CN prototype aan voor 2013. Prototypes als deze worden gezien als de instap en zijn niet bepaald te vergelijken met LMP1/LMP2/LMPC's, men kan er mee aantreden in kampioenschappen als het Franse VdeV, de Speed EuroSeries, maar natuurlijk ook onze eigen Special Open Trophy. Beide Franse constructeurs komen nu dus naar buiten met coupés en Norma rust haar M20C-HY zelfs uit met een hybride systeem.
  • Prospeed Competition
De nieuwe Norma M20C-HY - waarbij de C staat voor Coupé en HY voor Hybride - zal net als de Audi R18 Quattro E-tron in beperkte mate een 4x4 zijn aangezien de hybride output naar de vooras wordt geleid. Meteen na de aankondiging van Norma toonde ook Oreca haar nieuwste CN prototype aan de wereld. De voorlopig nog naamloze bolide is een aanvulling op de Oreca 03 (LMP1/2) en de FLM09 (LMPC) die nu reeds worden aangeboden. Beide niewe proto’s worden in 2013 op de circuits verwacht en zouden in principe aan de start kunnen verschijnen van de 24 Hours of Zolder volgend jaar als het huidige reglement wordt verdergezet.

Oreca CN prototype (voorlopig naamloos)

Norma M20C-HY:Foto's: Norma & OrecaDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 12 juli 2012.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons