van der Horst

Organisatie blikt vooruit: "2014 ziet er veelbelovend uit"

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft op het circuit van Zolder haar eerste seizoen feestelijk afgesloten en vol enthousiasme vooruitgeblikt naar 2014. Series manager Steven Stichelbout: “Ons doel was om in ons eerste seizoen het concept voor de Cup Challenge goed neer te zetten, daar zijn wij goed in geslaagd. De sfeer onder coureurs, teams en relaties is uitstekend, de competitie fel maar fair en we rijden tijdens prachtige evenementen op tot de verbeelding sprekende circuits. Met veel interesse van nieuwe rijders en zeer veel Porsches die vrijkomen uit andere klassen ziet 2014 er veelbelovend uit.”
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is ook in 2014 een officieel door Porsche ondersteund autosportplatform voor rijders, teams en fans. De klasse kan wederom rekenen op ondersteuning van D’Ieteren Porsche Import (België) en Pon Porsche Import (Nederland).

De organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft alle betrokkenen, coureurs, teams, technici en media, uitgenodigd om op Circuit Zolder kort terug te blikken op haar eerste seizoen, waarbij de kampioenen in de drie deelnemende klassen gehuldigd werden. Ook voor de teams was er een mooie trofee, “Voor hun vertrouwen in de Challenge en het lef om deel te nemen aan het eerste seizoen van een nieuwe klasse”, verklaarde Stichelbout.
 
Voor seizoen 2014 heeft de organisatie goed geluisterd naar de wensen van teams en rijders en daartoe enkele wijzigingen in de opzet doorgevoerd. De klasse blijft bedoeld voor zowel professionele coureurs als gentleman-drivers, maar de indeling in drie klassen wordt ingeperkt tot twee divisies; de Cup Class en de Challenge Class.
De Cup Class blijft verder ongewijzigd en is het strijdtoneel van de Pro-Am combinaties. De Challenge Class is alleen toegankelijk voor gentleman rijders en is open voor alle 997 Cup modellen, waarbij de modellen uit 2008 en 2009 als referentie gelden. Oudere 997 Cup wagens kunnen tot deze referentie ge-upgrade worden, nieuwere varianten worden middels gewicht teruggebracht naar een gelijke pk/gewicht-verhouding.
 
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux biedt commerciële partners uitstekende kansen om deelnemende teams en rijders te ondersteunen en zo een koppeling te maken met de sterke merkwaardes van Porsche en autosport. In 2013 is er een uitstekende samenwerking geweest met partners Continental, TNT, Mobil1, Autosportinsurance.com, Stand21 en Taat & Friends. TNT heeft reeds toegezegd de samenwerking te willen continueren en er is goede hoop dat meerdere partners uit 2013 hen zullen volgen. De Challenge is ook een inspirerend en bewezen platform voor relatiemarketing, waarvan de steeds drukbezochte VIP-lounge op de paddock een levendig bewijs is.
 
Kampioen in de Pro Class Jeffrey Van Hooydonk is duidelijk: “Het is erg lang geleden dat ik zo heb genoten van autosport. Alles klopt en over elk detail is goed nagedacht. De Porsche is een uitstekende maar moeilijke raceauto. Gaandeweg het seizoen heeft ons team alles steeds beter voor elkaar gekregen, met een fantastische eerste en tweede plaats in het kampioenschap als beloning. Ik hoop ook in 2014 aan de start te mogen komen, want voor een coureur is er niets mooiers dan rijden in een professioneel opgezette klasse waarin ook de sfeer nog eens uitstekend is.”
 
Ook Olivier Van Oost, kampioen in de AM-klasse, is lovend over de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “Het is ontzettend tof om in de Porsche te racen, alle rijders hebben gelijk materiaal en dat maakt de competitie erg fair. Seizoen 2013 is voor mij erg speciaal, niet alleen omdat ik kampioen geworden ben, maar zeker ook omdat ik vader ben geworden van zoon Ralph. Volgend seizoen zal ik weer samen met mijn teamgenoot Nicolas Vandierendonck van de partij zijn, maar dan strijden we een trede hoger in de Cup Class. Wij kijken daar beide erg naar uit.”
 
Paul van Splunteren heeft zich binnen de Challenge ontwikkeld als duizendpoot. Begonnen als initiator van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux opereerde hij tevens als coureur, teameigenaar en eindigde hij zelfs als directeur PON Porsche Import. “Het was een moeilijk maar succesvol beginjaar. In potentie zullen er volgend jaar zeker 15 Porsches aan de start staan. Voor PON Porsche is de uitdaging om in 2014 een geheel Nederlands team te hebben, daarover zijn we nu volop in gesprek met diverse ervaren raceteams. Volgend seizoen zijn we klaar voor ‘the next level’!”
 
Series Manager Steven Stichelbout sluit de feestelijke avond af: “Wij hadden voor ogen om een mooie raceklasse met Porsches neer te zetten met sterke competitie, met respect voor elkaars materiaal en een goede onderlinge sfeer. Dat is goed gelukt. Ons streven voor volgend seizoen is om te behouden wat wij hebben neergezet, en daar verder op te bouwen. Wat teams en rijders zeker interessant zullen vinden is het nog gunstigere prijskaartje dat aan deelname hangt in 2014. Onze tarieven zijn naar beneden toe bijgesteld, maar daarnaast kunnen snelle beslissers profiteren van extra voordeel. Ook voor buitenlandse teams, die nog met een 997 in een officiële Porsche Cup willen deelnemen, zijn we een zeer interessante optie.”
 
Het tweede seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux omvat zes evenementen op grote circuits in Nederland en België:
 
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kalender 2014 (onder voorbehoud)
 
01 – 03 mei                   FIA WEC                      Spa-Francorchamps
09 – 11 mei                  ADAC Masters             Circuit Park Zandvoort
27 – 29 juni                   Zolder Superprix           Circuit Zolder
04 – 06 juli                    Masters of Formula 3    Circuit Park Zandvoort
01 – 03 augustus          Gamma Racing Days    TT Circuit Assen
19 – 21 september        Truck Grand Prix           Circuit Zolder

PGCCB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 30 november 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons